23948sdkhjf

Større interesse for bløde uddannelser

Omfanget og antallet af kursister har overgået alle forventninger hos FTZ Akademi, der oplever stor opmærksomhed for de bløde emner.
EFTERUDDANNELSE Der er masser af run på hos FTZ Akademi, hvor de på syvende år afholder kurser. I gennemsnit gennemføres mere end 550 kursusdage om året med deltagelse af gennemsnitlig 10 kursister. Akademiet har i dag 15 ansatte, hvoraf de 13 på skift er instruktører eller sidder ved telefonen i bilteknisk support, og de to sidste klarer kursusadministrationen. Mens det helt store tilløbsstykke er autoteknikeruddannelsen, hvor 26 hold i øjeblikket er i gang med det to-årige forløb, så er en anden aktivitet stærkt stigende, nemlig indehaveruddannelserne.

Både fra værkstedskæderne og øvrige FTZ-kunder er der stor interesse for disse forløb, som typisk indeholder emner som værkstedsdrift, værkstedsoptimering, kundeservice og kvalitetsniveau.

- Flere og flere indehavere er i dag motiverede for kurser i disse ”bløde” emner, idet det moderne værksted ikke kan nøjes med at have styr på teknikken. Kunderne forventer et professionelt flow hele vejen igennem værkstedet. Mange frie værksteder har lagt efteruddannelsen ind som en naturlig og nødvendig aktivitet, og bruger cirka seks kursusdage om året per mand for at holde sig ajour med det tekniske og faglige, forklarer akademileder Hans Erik Kristoffersen.

- Det er således positivt at opleve denne stigende interesse og motivation fra den frie del af branchen, og det vil det uden tvivl også være med til at sikre et fortsat højt kvalitetsniveau for bilisterne, når de vælger de frie værksteder, uddyber han.

Ny afdeling snart klar

Efter sommerferien åbner akademiet en ny afdeling i Glostrup, hvor både værksted og teorilokaler er klar til at modtage de første kursister 1. august.

- Den nye afdeling vil forhåbentlig nedbringe ventetiden på vores kurser en smule, men samtidig opfatter mange værksteder ventetiden positivt, for som de siger ”må det jo indikere en attraktiv uddannelse”, fortæller akademilederen.

Det har længe været et stort ønske fra københavnere, sjællændere samt værkstederne længere mod syd, at akademiet fik kursuscenter i hovedstadsområdet, og der er derfor store forventninger til akademiet, der sammen med Frederikssund-afdelingen er de eneste øst for Storebælt.

Afdelingen i Glostrup kommer til at indeholde udstyr og biler, der gør, at alle typer kurser, som akademiet udbyder, kan afholdes. Der vil være plads til gennemførelse af to parallelle hold ad gangen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094