23948sdkhjf

Nissan og Toyota tilbagekalder 6,5 millioner biler

Eksploderende airbags er så stort et problem for de to bilproducenter, at millioner af biler nu tilbagekaldes.
Verdens største bilproducent, Toyota, tilbagekalder fem millioner biler på verdensplan, heraf 1,26 millioner i Europa, oplyser koncernen.

Hos konkurrenten Nissan bliver 1,56 millioner biler kaldt tilbage til værkstedet, heraf lidt over en halv million i Europa.

- Det vil påvirke mange af vores markeder, inklusiv Japan, Europa og Nordamerika, siger en talsmand for Nissan, som tilføjer, at problemet med, at de pågældende airbags kan eksplodere, kun er et af flere problemer, der skal undersøges.

Både Nissan og Toyota har oplevet problemer med airbags, der eksploderer og sender metal- eller plastiksplinter i hovedet på fører eller passagerer i bilen.

De defekte airbags mistænkes for at have forårsaget mindst fem dødsfald.

Blandt andet blev en amerikansk kvindes død i første omgang efterforsket som et drab på grund af hendes voldsomme skader.

Også Honda, der bruger samme underleverandør af airbags, gør klar til at tilbagekalde et antal biler, skriver Reuters. Det er ikke umiddelbart klart, hvilke modeller og hvilke dele af verden det vil omfatte.

Alle tre bilproducenter har fået fremstillet de airbags, der er installeret i bilerne, hos en underleverandør ved navn Takata.

For Toyotas vedkommende vil man tjekke mulige fejl i de airbags, der er installeret i 35 forskellige Toyota-modeller. Nissan tilbagekalder ligeledes en række forskellige bilmodeller, der er fremstillet mellem 2004 og 2008.

Siden 2008 er der tilbagekaldt over 21 millioner biler på verdensplan på grund af mulige fejl i airbags fra Takata, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Begge bilproducenter siger, at de ikke har kendskab til nogen døde eller tilskadekomne i forbindelse med defekte airbags, som nu får de to selskaber til at tilbagekalde det store antal biler.

Kilde: /ritzau/AFP

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125