23948sdkhjf

Bedre udstyr på erhvervsskolerne

Regeringen har fundet ekstra 150 millioner kroner til teknologisk avanceret udstyr på erhvervsskolerne. Det vil styrke uddannelserne, vurderer Håndværksrådet.
BEVILGING En elbil eller nyt testudstyr. Som en del af regeringens vækstudspil får erhvervsskolerne nu ekstra midler til at lade lærlingene arbejde med den nyeste teknologi. Det vil styrke uddannelsernes faglige indhold og på sigt gøre det mere attraktivt at tage en erhvervsuddannelse.

- Vi bliver altid glade, når der findes ekstra midler til erhvervsuddannelserne. Vi påviste allerede i 2013, at mere end hver 10. af vores medlemsvirksomheder var utilfredse med udstyr, maskiner og materialer på erhvervsskolerne, og vi er tilfredse med, at erhvervsuddannelsesreformens fokus på kvalitet i undervisningen nu følges op med et fokus på kvaliteten og opgradering andre steder på skolerne, siger chefkonsulent i Håndværksrådet Heike Hoffmann.

Håndværksrådets analyse fra 2013 påviste, at det især var mekanikeruddannelsen, den var gal med. Således hedder det i rapporten, at skoler mangler det nye udstyr, som kræves for at lave biler i dag, og at mange af de biler og motorer, som eleverne skruer på, er for gamle og udslidte.

Brug pengene rigtigt

Ministeriet peger i sin pressemeddelelse på, at forslaget om ekstra midler giver skolerne mulighed for at anvende avanceret udstyr i undervisningen – eksempelvis teknologi og maskiner. Håndværksrådet ser gerne, at man virkelig overvejer, hvordan de ekstra midler bruges, når kriterierne for brug af midlerne fastlægges. Der er rigtig mange erhvervsskoler i Danmark, og ikke kun de ”dyre”, teknologitunge uddannelser slås med kritik af udstyr og materialer.

- På den ene side skal man huske, at 150 millioner kroner ikke rækker langt, hvis man smører dem for tyndt ud på alle erhvervsskoler og alle uddannelser. På den anden side viste vores skoletilfredshedsundersøgelse, at også uddannelser, som ikke er traditionelt teknologitunge, som fx bygningsmaler og frisør, fik kritik for at have for gammelt og for dårligt udstyr, siger chefkonsulent Heike Hoffmann.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094