23948sdkhjf

Rige bilfamilier tjener godt

De seneste år er millionerne væltet ind hos landets største bilkoncern, Semler Gruppen, og 2014 er bestemt ingen undtagelse.
BILIMPORTØR Et nyt regnskab viser, at overskuddet på import og salg af mærker som Volkswagen, Audi og Porsche har givet et overskud på 259 millioner kroner, skriver Børsen.

Heraf ryger en stor del i lommen på ejerfamilierne Christiansen, Mourier og Nielsen, som er efterkommere af brødrene Axel og Johannes Semler, der i 1917 stiftede selskabet.

Dengang hed selskabet Skandinavisk Motor Co. A/S, men det navn bruges i dag kun om importdivisionen i Semler gruppen.

Stor fremgang siden 2010

Gruppen omsatte i 2014 for næsten 10 milliarder kroner, hvilket er en stigning på fire milliarder siden 2010. I samme periode er bundlinjen løftet fra 16 millioner kroner til rekordhøje 259 millioner kroner.

De gode resultater er ifølge Semler-regnskabet hjulpet godt på vej af et boom i salget af personbiler, som i 2014 rundede 189.000 i Danmark generelt, hvilket er det højeste antal nogensinde.

I alt har Semler en markedsandel på 25,3 procent på personbiler og 18 procent på erhvervsbiler, og i begge kategorier er det salget af Volkswagen, som er den helt store driver for selskabets omsætning.

Spår lille fremgang

Hos Semler-ledelsen med direktør Jens Bjerrisgaard i spidsen tør man da heller ikke tro på, at den positive udvikling fortsætter ind i 2015.

Markedet ventes at falde, og derfor budgetterer Semler-toppen med et overskud på mellem 220 millioner kroner og 250 millioner efter skat i indeværende år, skriver Børsen.



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109