23948sdkhjf

Lukning af FM-båndet udskydes

Kritiske røster fra blandt andet bilejerne har fået Folketinget til udskyde lukningen af FM-båndet i mindst to år.
LYT Travlheden med at udskifte FM bilradioen med DAB-radioer må vente lidt endnu. FM-sendenettet bliver nemlig alligevel ikke slukket og afløst af digital radio i 2019, som det ellers var planen i medieforliget fra 2012.

Kulturminister Marianne Jelved (R) og medieordførerne for alle Folketingets partier indgik i sidste uge en tillægsaftale, som ændrer på beslutningen om digital radio i medieaftalen for 2015-2018.

Aftalepartierne vil i stedet følge udviklingen, og når 50 procent af lytningen - herunder lytningen i biler - sker digitalt, vil partierne træffe beslutning om tidspunktet for et FM-sluk. I dag udgør den samlede digitale radiolytning ifølge Kulturstyrelsen 26 procent. Med digital radio menes i den forbindelse DAB, der er en forkortelse for Digital Audio Broadcasting.

- Et FM-sluk er derfor uundgåeligt – men vi skal have lytterne med. Spørgsmålet er derfor, hvornår det sker. Jeg håber, at vi med tillægsaftalen kan skubbe på en udvikling, så flere og flere vælger at lytte til radio digitalt i takt med at nye spændende radiokanaler spirer frem til glæde for lytterne, siger kulturminister Marianne Jelved.

FDM tilfreds

FDM hilser beslutningen velkommen.

- Bilradioen giver bilisterne vigtig information om trafikuheld og køer. Derfor er vi også glade for, at politikerne har lyttet til vores bekymringer om ikke at lukke for FM-båndet, hvilket ville have udløst en større milliardregning og reelt have betydet, at 2,3 millioner bilradioer var gået i sort, siger afdelingschef i FDM, Torben Lund Kudsk.

Det er ikke mindst pladsmangel på FM-båndet, der har fået politikerne til at diskutere en lukning af FM-båndet til fordel for DAB.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094