23948sdkhjf

Dansker vil slå to verdensrekorder

20.000 kilometer skal tilbagelægges i bil fra Norge til Sydafrika.
LANGDISTANCE I bil fra det øverste Norge til det sydligste Sydafrika i ét stræk – vel at mærke med en afstikker rundt om London og Capetown. Det er målet for to danske rekordforsøg.
Teamet
Jan Kalmar, Danmark: Køreteknisk instruktør, teamchef i motorsport.
Sebastian Bierhalter, Tyskland: Mekaniker og mest af alt eventyrer.
Michael Griffith, Sydafrika: Eventyrer, der flere gange har deltaget i Paris-Dakar.

Den 2. maj 2015 ved midnatstid starter den næste og hidtil største udfordring for Jan Kalmar og hans to medkørere: ”North to South Challenge”, som de siger i teamet: Altså at køre nonstop fra Nordkap til Cape Agulhas, som er det sydligste punkt i Afrika. Og med en afstikker rundt om London og Cape Town. På den måde vil det nemlig være muligt at slå to verdensrekorder på én og samme tur: Første rekord er fra Europas nordligste punkt til sydspidsen af Afrikas kontinent. Den anden rekord er den legendariske London-Capetown rallystrækning. Den nuværende nord til syd-rekord blev sat i november 2014, mens London til Cape Town-rekorden stammer fra april 2013. De nuværende rekorder er henholdsvis 21 dage og 16 timer og 10 dage og 3 timer. Over England er selvfølgelig en omvej, men det er netop denne afstikker, der gør det muligt at sætte to rekorder i en kørsel.

- Det lader sig da ikke gøre eller gør det? Vel gør det så, og jo, det hjælper at være lidt tosset, indrømmer Jan Kalmar.

En ombygget Porsche
The Longest Drive – Bilen
Porsche Cayenne
Standard V6 turbodiesel med 245 hestekræfter med original drivlinje.
Det særlige udstyr:
Udover sikkerhedsbur (mest for at beskytte mod store dyr på vejen) er bilen monteret med spil, beskyttelsesbøjle foran, bund beskyttelsesplader, tagbagagebærer med spoiler, snorkel, 200-liters brændstoftank, satellit-telefon med internet-forbindelse, køleskab, 230V strømforsyning og specialsæde bagi.

Holdet har gjort sig grundige forberedelser: I 2011 og 2012 kørte teamet således ”verden rundt” på den 48. breddegrad. Krydsede først Europa-Asien og dernæst Canada i to separate afsnit. Det seneste projekt blev sat i marts 2014, da teamet fuldførte en 15.500 kilomeer tur rundt om Australien på Highway #1. på mindre end seks dage. Alle tre expeditioner blev gennemført hurtigere end nogle andre har været i stand til tidligere.

Bilen, der anvendes til alle turene, er bygget til formålet. En Porsche Cayenne Diesel, der er specielt indrettet til langdistance kørsel: Sovepladser og ekstra store dieseltanke som det vigtigste.

- Da gennemsnitshastigheden falder dramatisk, så snart bilen holder stille, planlægger vi ikke at gøre stop undervejs – selvfølgelig med undtagelse af, når vi en sjælden gang skal tanke, forklarer han.

- Ja, faktisk bor vi alle tre i bilen de 11-12 dage, som vi regner med den knap 20.000 kilometerlange tur tager. Stopuret starter, når Nordkap forlades og stoppes først ved ankomsten i Cape Agulhas. Vi er med garanti trætte, men forhåbentlig en masse oplevelser og to verdensrekorder rigere, håber Jan Kalmar.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125