23948sdkhjf

Elbilproducenter skal give vejledning om CO2-udslip

Forbrugerombudsmanden påpeger, at elbilproducenterne skal give forbrugerne bedre vejledning om CO2-udslippet ved produktionen af den elektricitet, som bilen forbruger.
MARKEDSFØRINGSLOVEN Forbrugerombudsmanden blev opmærksom på, at elbilproducenter i reklamer skrev ”0 gram CO2-udledning under kørsel” eller lignende udsagn, men uden samtidig at gøre opmærksom på, at der udledes CO2 ved produktionen af den elektricitet, som bilen forbruger.

Forbrugerombudsmanden rettede derfor henvendelse til brancheorganisationerne på området og gjorde opmærksom på, at det følger af markedsføringslovens § 3, at erhvervsdrivende ikke må anvende vildledende angivelser eller udlede væsentlige informationer i markedsføringen. Derudover følger det af markedsføringsdirektivets artikel 6, stk. 1, som er implementeret i markedsføringslovens § 3, at også angivelser, der er faktuelt korrekte, kan være vildledende.

Forbrugerombudsmanden skrev til brancheorganisationerne, at hvis elbilprocenterne i reklamer anfører, at bilen er CO2-neutral under kørsel eller lignende, skal det oplyses, at der udledes CO2 ved produktionen af den elektricitet, som elbilen forbruger.

Den ene brancheorganisation foreslog en tekst, som kunne benyttes i reklamerne. Teksten havde følgende ordlyd:

”Elbilen er CO2-neutral under kørsel. Dit endelige CO2-udslip afhænger af den strøm, du har anvendt på bilen, samt bilens energiforbrug.”

Forbrugerombudsmanden skrev til brancheorganisationerne, at dette efter hans opfattelse var tilstrækkeligt til at overholde markedsføringslovens § 3.

Forureningen understreges af opgørelser fra Energistyrelsen over CO2-indholdet i den gennemsnitlige strøm, der kommer ud af danskernes stikkontakter. Produktionen af en kilowatt-time (kWh) udleder omkring 318g CO2 - uanset om strømmen bruges til at holde et køleskab koldt, holde gulvet varmt eller til at oplade en elbil.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14