23948sdkhjf

Til opgør mod gamle og farlige renseløsninger

Firmaet Biotek har netop taget hul på at sælge systemet Smartwaster, der kommer fra USA, og kan rense uden brug af opløsningsmidler.
Når der skal rengøres brugte dele, kan det nu gøres mere miljøvenligt, efter at Smartwasher, der er produceret af det amerikanske firma ChemFree, er kommet til det danske marked. Det er firmaet Biotek, der holder til i Haslev, som er blevet skandinavisk distributør af systemet.

Smartwasher fungerer sammen med produktet Ozzyjuice, der et en biologisk og 100 procent nedbrydelig rensevæske. Den er ufarlig for omgivelserne og miljøet, og det er ikke nødvendigt med særligt sikkerhedsudstyr eller ventilation, når væsken håndteres. Væksken fungerer sammen med Ozzymatt, som et ultrafint filter, der tilfører mikrober til Ozzyjuice. Herefter opbygges en effektiv bakterieflora i Smartwasher, der æder fedt, olie og snavs.

- Med vores system skal man ikke længere håndtere giftigt affald, såsom opløsningsmidler og farlig kemi, der har været brugt til afrensning af dele på autoværksteder. Det er dyrt at få kørt væk, og derefter skal man indkøbe nye, giftige væsker til afrensning, siger Simon Faaborg, teknisk direktør hos Bitoek.

Ingen udskiftning

Den mobile vaskestation opvarmer væsken til 40 grader, så den har en behagelig arbejdstemperatur.

- Med Smartwasher skal væsken aldrig udskiftes. Der er en smule fordampning over en periode, og her fylder man bare lidt væske på. Det er kun filteret, hvori mikroberne er, man skifter én gang om måneden. Herved bliver der hele tiden tilført nye mikrober og bakterier, der æder snavset i væsken, siger Simon Faaborg.

Grønt alternativ

Systemet opfylder kravene for ISO 14001, og på verdensplan er der solgt mere end 100.000 systemer, og i Europa benyttes den af flere bilproducenter, herunder BMW, Volkswagen og Volvo.

- Vi er meget stolte af, at ChemFree har valgt os som samarbejdspartner. Der er bestemt et hul i markedet, som vi forventer at kunne lukke med dette system. Der er ingen tvivl om, at der skal nogle kraftige tiltag på dagsordenen, for at vi kan værne bedre om vores miljø. Smartwasher er et stort skridt på vejen, da det er ufarligt for mennesker og miljø, siger Jimmy Rydahl, adm. direktør i Biotek.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08