23948sdkhjf

Tysk dom beskytter TecDoc

Ved retten i Køln i Tyskland har TecAlliance GmbH, også Køln, fået den første domsafgørelse om, at TecAlliance, som står bag TecDoc, TecCom og TecRMI, har copyright på sine data.
TecAlliance betegnes som Europas førende udbyder af automotive informationssystemer og software på det internationale reservedelsmarked.

TecAlliance kalder selv dommen for "en vigtig sejr for ophavsretlig beskyttelse".

Den juridisk bindende domsafgørelse fra Kølns distriktsret fastslår, at TecDoc databasen er genstand for ophavsretslig beskyttelse - data må således ikke kopieres og anvendes uden den rette licens.

Årsagen til retssagen var, at en stor tysk online reservedelsforhandler brugte reservedelskataloget TecDocs database på den pågældendes hjemmeside for at sælge sine produkter uden at have en gyldig licens. Automotive referencedata og produktdata for de relevante reservedele blev således brugt. Den ulovlige brug af TecDoc-databasen kunne bevises på grund af de særlige egenskaber, der findes i databasen.

I løbet af retssagen besluttede forhandleren at underskrive en licensaftale.

- Tidligere har vi set flere lignende sager i særligt østlandene, men nu har vi altså en dom om, at vores data er beskyttet. Så nu kan vi begynde at gå til andre firmaer, som overtræder beskyttelsen, siger svenske Pia Harbo, direktør for TecAlliance i Norden og Baltikum, som oplyser, at TecAlliance har en advokat ansat til at kontrollere dette område.

- Den nye dom beskytter også dem, der har licens, samt alle leverandørerne, vurderer hun.

TecAlliance benytter i øvrigt Automechanika messen i Frankfurt til at markere 20 år med TecDoc og 10 år med TecRMI (AuDaCon).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078