23948sdkhjf

Mercedes på jagt efter Porsche

Der må være penge i at bygge en sportsvogn i stil med Porsche 911. Jaguar har lanceret F-Type, og netop nu viser Mercedes de første billeder af deres 911-jæger, AMG GT.
En af de helt store sportsvognsnyheder er på vej – den nye Mercedes-Benz med navnet AMG GT. De nøgletal, du skal kunne, for at være forrest i en diskussion om den nye tysker, kommer her: 4-liters V8., to turboer, 510 hestekræfter , 0-100 km/t på 3,8 sekunder og en topfart 310 km/t – med den blærede tilføjelse "begrænset topfart".

Den nyeste sportsvogn fra Stuttgart er bygget helt klassisk op med lang front og kort kabine trukket tilbage. Og derunder en ordentlig basse af en frontmotor, der sender kræfterne bagud gennem gearkassen til bagakslen og ned på asfalten. Netop og præcis sådan skal en "rigtig" sportsvogn skal være.

AMG GT følger altså samme opbygning som Mercedes SLS – den med "mågevinge-dørene". Derfor har AMG GT allerede fået kælenavnet Mini-SLS. Og vigtigt er det da også for den nye bils muligheder, at den koster langt mindre end SLS. Men hvor meget det er, er der foreløbigt intet om – ingen danske priser overhovedet.

Men AMG GT lægger sig, hvad udstyr og kræfter angår, op ad de dyrere 911’ere. Så der er ingen grund til at tro, at AMG GT, som 911, bliver en "fra 2 millioner kroner-bil".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081