23948sdkhjf

Mekonomen vil gøre mekanikerne dygtigere

Værkstedskæden Mekonomen har i samarbejde med Bosch og de tekniske skoler udviklet et ambitiøst uddannelsesprogram, som skal ruste mekanikere til at servicere stadig mere teknologisk avancerede biler.
De tider er for længst forbi, hvor en velassorteret værktøjskasse og en mekanikeruddannelse en gang for alle var et solidt fundament for at reparere eller servicere en bil. I dag er bilerne spækket med avanceret elektronik, og digitalt testudstyr er hverdagen på de fleste værksteder.

- Det er ikke for meget sagt, at der i disse år sker en nærmest eksplosionsagtig teknologiske udvikling inden for biler og serviceringen af disse, fastslår salgsdirektør i værkstedskæden Mekonomen, Henry Petersen, som oplyser, at det er baggrunden for, at Mekonomen har nyudviklet et ambitiøst uddannelsesprogram, som går i luften i disse dage. Og hvor det er hensigten at sikre, at mekanikernes uddannelse kan holde trit med udviklingen inden for moderne biler.

- Udviklingen med stadig mere avanceret teknologi i bilerne fortsætter. Derfor stilles der også større og større krav til værkstedernes kompetencer, og de medarbejdere på værkstederne, der skal reparere og servicere bilerne. Selv små og billige biler er i dag vel udstyret med teknologi, siger han.

Krav over en bred kam

Ifølge Henry Petersen er de fremtidige udfordringer for værkstederne ikke kun af teknisk art.

- Hverdagen på værkstederne kræver stigende forståelse for kundebetjening, forretningsdrift og økonomisk forståelse. Ikke mindst i kundekontakten har værkstederne mulighed for at skabe sig konkurrencemæssige fordele i forhold til konkurrenterne, siger Henry Petersen og tilføjer:

- Kunderne lægger mere og mere vægt på en faglig rådgivning på et højt niveau, når bilen skal repareres eller serviceres. Det kræver en god – og ikke mindst opdateret – uddannelse hos medarbejderne på værkstederne at kunne yde en ordentlig service. Det kan være risikabelt at undervurdere denne del af kundebetjeningen.

Samarbejde med de tekniske skoler

Mekonomens nye uddannelsesprogram er udviklet sammen med Bosch og de tekniske skoler i Viborg, Silkeborg, Odense og Roskilde. Bosch’s tekniske callcenter administrerer uddannelsesforløbet for de enkelte deltagere, og der er tale om et fleksibelt uddannelsesforløb i samtlige uddannelser: Det vil sige, at kravene til forudgående kendskab og viden kan være forskellig, og der er mulighed for både korte og længere uddannelsesforløb helt op til 24 måneder. Alle uddannelser består af en praktisk og en teoretisk del, og der afsluttes med prøve.

- Vi har valgt de tekniske skoler som vores samarbejdspartnere, fordi de alle arbejder indgående med udviklingen i de automotive teknologier og over en årrække har investeret massivt i det nyeste måle- og testudstyr, siger Henry Petersen.

Udover skolernes faste undervisere vil kursisterne kunne møde trænere fra Holco Automotive, som er en af autobranchens meget anerkendte udbydere af kurser på leder-, rådgiver- og salgsniveau.

Kædeværkstedernes totalleverandør

Ifølge Henry Petersen er målgruppen for de nye uddannelser i første omgang sat til cirka 500 værksteder. Først og fremmest medarbejderne på de 210 Mekonomen Autoteknik-værksteder, der er forpligtet til at deltage i efteruddannelser for at kunne deltage i kædesamarbejdet. Men også de 210 MekoPartner-værksteder får tilbuddet om efteruddannelse. Men ambitionerne er større endnu.

- Vi tror, at vi kan tiltrække medarbejdere fra endnu frie værksteder, men vi har forsigtigt sat tallet til 500 værksteder i første omgang. Mekonomen ønsker at arbejde på tværs af hele autobranchen, med tekniske skoler og med leverandør. Vi mener, at det er vigtigt at uddannelsen bliver ude på de tekniske skoler, så vi sikre at de tekniske kompetencer bliver der, hvor vores nye mekanikere bliver uddannet, siger Henry Petersen, der tilføjer, at uddannelsesinitiativet også ses som et led i Mekonomens nye strategi: I langt højere grad end tidligere at udfylde rollen som kædeværkstedernes totalleverandør.

- Vi vil gerne opfattes som dem, der også fik sat uddannelsesforløbet i system. Så er der det mindre at tænke på for værkstederne i deres travle hverdag, siger han.

Tilskud efter AMU-regler

Henry Petersens tiltro til Mekonomens nye initiativ hænger også sammen med, at uddannelserne er fastsat til en pris, der er til at betale. Uddannelserne foregår i AMU-regi, hvorfor de er tilskudsberettigede. Størstedelen af kurserne koster 925 kroner pr. dag. Desuden er der mulighed for tilskud til hotelovernatning.

- Priserne må ikke kunne skræmme nogen væk, og vi mener, at vi er landet på et fornuftigt niveau, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172