23948sdkhjf

Jaguar på spring for at æde BMW3

Englænderne har netop vist den nye Jaguar XE frem for første gang, der er klar til salg næste år.
Jaguar er på vej med en kompakt sedan med baghjulstræk. Ja, nemlig - baghjulstræk. Englænderne ved om nogen, hvad arv betyder. Og i denne sammenhæng er den virkelige arv en bil med motoren på langs foran og med træk på baghjulene.

Derfor er netop dette den basale opbygning i Jaguars næste store satsning: En bil i den eksklusive del af firmabilsklassen, en nyhed, der skal gøre det sværere at være BMW 3, Mercedes C, den næste Audi A og måske også den nye Volkswagen Passat, hvis det virkelig lykkes tyskerne at skubbe Passat nogle trin op ad prestige-stigen.

Jaguar XE har egentlig verdenspremiere på den kommende internationale biludstilling i Paris, men bilen har allerede været vist for en lille kreds, blandt andre danske forhandlere – og derfor er billederne nu offentliggjort. En særdeles velformet bil, der på ingen måde lægger skjul på, at den er en Jaguar af nyeste generation – så meget ligner XE den større XF.

Den nye Jag er fyldt med interessant teknik, først og fremmest dens karrosseri af aluminium. Alu og letvægt for først og fremmest at få bilen så langt ned i forbrug som muligt, og dernæst for at få den til at styre hurtigt og præcist.

Motorerne vil være blandt andre disse: En 3,0-liters V6’er med kompressor i to varianter med henholdsvis 335 og 375 hestekræfter. Og apropos den lave vægt og det lave forbrug inklusiv det lave CO2-udslip: Jaguar XE kommer også som diesel, i første omgang med en helt ny 4-cylindret diesel, der skulle kunne få XE under den vigtige 100 gram CO2 pr. kilometer-grænse.

Jaguars nyhed, med fronten rettet direkte mod BMW, Mercedes og Audi, vækker jubel i hele Jaguar-organisationen. Således ser Michael Lund, Jaguar-Danmarks nye landechef, at XE er begyndelsen til en helt ny æra for Jaguar:

- Jeg ser det sådan her: Den rejse, som Audi har været ude på siden lanceringen af quattro i 80’erne, det er en helt tilsvarende, vi skal ud på nu.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078