23948sdkhjf

Hul igennem til nye kunder

Hos Aadum Autoophug har man taget skridtet fuldt ud og er nu gået i gang med salg på eBay. Her har man fået fat på nye kundegrupper.
Svend Erik Søndergård, der står for salg, indrømmer gerne, at det med salg på auktionssiden eBay har været en stor mundfuld. Starten på internetsalget på verdens absolut største auktionsside er foregået med små skridt. I starten har man forsøgt sig med salg af enkelte, udvalgte varer for derved at høste erfaringer med den nye form for salg. Siden er det gradvist blevet til mere, men samtidig blev man også klar over, at der skulle professionel hjælp til, hvis salget skulle op på den store remskive.

Hjælp udefra

- Hvis skulle vi lægge rigtig mange varer på eBay, skulle processen køre automatisk, når først arbejdet med beskrivelsen og fotograferingen af varen var overstået. Derfor har vi ansat datamatiker Jacob Højgaard Jensen, som tager sig af den side af sagen. For med de nuværende 130.000 varer på den tyske eBay side, skal det køre så omkostningsfrit som muligt. Vi er endnu kun i startfasen, og indtil videre har vi solgt et begrænset antal varer, men vi forventer os rigtig meget af salget på denne platform, fortæller Svend Erik Søndergård.

Gennemskuelig kvalitet

- I takt med at salget på eBay gik i gang, høstede vi løbende erfaringer. Er der brugsspor eller skader, er vi nu blevet langt bedre på at gøre opmærksom på det. Vi er også blevet bedre til at beskrive varen, og så er vi ekstra opmærksomme på at tage flere, og ikke mindst, bedre billeder fra alle vinkler. Er det eksempelvis en styreboks, tager vi derfor altid billeder af koden. Det er det, vi samlet kalder gennemskuelig kvalitet. Alt det sparer tid, for når kunden kan se det hele, behøver han ikke at stille spørgsmål, som vi efterfølgende skal bruge tid på at besvare, forklarer Svend Erik Søndergård.

Selvvalgt bagatelgrænse

Varerne er dels egne, dels samarbejdspartnernes. Salget handler om de mere specielle ting. Dele, som eksempelvis lygter og sidespejle, kan fås alle steder, og det sættes ikke til salg her. Derimod handler det om de mere specielle dele. Japanske og koreanske dele er typiske artikler, og det gælder også elektronikbokse. Svend Erik Søndergård fortæller, at man adskiller sig fra de andre ved at give et halvt års garanti og 14 dages fuld fuldreturret på alt undtagen elektronik. Én tredjedel er erhvervskunder, og de resterende to tredjedele er private kunder.

Nye varer hver nat

Jacob Jensen var kun udlært datamatiker to uger, inden han i juli havde job hos Aadum Autoophug. Han indrømmer gerne, at han ikke har forstand på biler, men det opvejes af evnen til at skrive i de koder, som eBay arbejder med, når det handler om erhvervsmæssigt salg.

- Varerne vælges fra vores egen database som efterfølgende filtreres, så de passer i de respektive varegrupper på eBay. Samtidig omformes det til det kodesprog, eBay forstår. Hver nat lægges der automatisk 100 nye varer på, og det solgte trækkes ud. Det koordineres med vores egen hjemmeside, så hvis en vare sælges herfra, trækkes den automatisk fra eBay, præciserer Jakob Jensen.

19 år med nethandel

eBay er et stort verdensomspændende online auktionshus, hvor man kan købe og byde på nye og brugte varer. eBay har sit hovedkvarter i San Jose, Californien, og blev lanceret i 1995 af den franskfødte iransk-amerikaner, Pierre Omidyar. I dag er eBay-sider i mere end 30 lande. Auktionsgiganten erhvervede sig i 2008 Den Blå Avis og BilBasen.dk af Karsten Ree.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078