23948sdkhjf

Mere lys i mørket

82 procent af bilulykker sker i mørke eller under dårlige lysforhold
Det er ikke kun vinterdækkene, som er med til at føre os sikkert frem på vintervejene. Vi har i lige så høj grad brug for det rigtige kørelys på bilen for at undgå ulykker, og der er stor forskel på, hvilken sigtbarhed og synlighed forskellige pærer giver. Forskellen betyder blandt andet længere reaktionstid og 40 ekstra meters bremselængde. Mest lys 50 til 75 meter foran bilen er essentielt for sikker kørsel i mørket, lyder det fra Philips Automotive.

Netop nu går vi den koldeste og ikke mindst mørkeste tid på året i møde, og derfor er det nu tid til at sikre, at bilen er rustet til at køre sikkert gennem vinteren. Bremser skal efterses og vinterdækkene skal på, men også lyset i billygterne er afgørende for sikkerheden.

En undersøgelse viser, at 82 procent af alle bilulykker i Europa sker i mørke eller i situationer med dårlig belysning, oplyser Philips.

- For at optimere sikkerheden i mørket er det nødvendigt med mest lys 50 til 75 meter foran bilen. Det lever mange standardpærer ikke op til, og der er tilmed stor forskel på, hvorledes lyset i de forskellige pærer fordeler sig. Lyset på bilen kan være afgørende for, om man når at stoppe før en forhindring eller kører ind i den, siger Anders Grønbech, salgschef hos Philips Automotive.

Mere lys og længere reaktionstid

Ifølge FDM-magasinet Motor, som for nyligt har testet 22 forskellige pærer, lyser testvinderen Philips Xtreme Vision 100 procent 40 meter længere end en testens dårligste pære fra Raze. De 40 meter til forskel giver 2,5 sekunders længere reaktionstid ved 60 km/timen med Philips X-treme Vision 100 procent.

- Det høje antal ulykker i mørke eller dårligt lys er med til at understrege, hvor vitalt godt lys på bilen er - især på denne tid af året. Det handler ikke kun om bilistens egen sigtbarhed men også om, at man skal blive set på de mørke vinterveje, siger Anders Grønbech og tilføjer:

- Hornhinderne bliver mørkere med alderen, og dermed stiger behovet for mere lys. Efter 50 års alderen syvdobles lysbehovet i forhold til hvad det er i 20’erne. Derfor er lyskilder som Philips X-treme Vision 100 procent særligt effektive for bilister over 50 år og med til at højne sikkerheden på vejene.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078