23948sdkhjf

Michelin klar med luftfrit dæk

Dækfirmaet Michelin åbner nu verdens første fabrik til produktion af Michelin Tweel – dækket, der aldrig bliver fladt.
Et dæk, der aldrig bliver fladt. Det er opfindelsen bag Michelins Tweel-dæk, som snart vil trille ud af virksomhedens nye fabrik i South Carolina, USA. Her er en hel fabrik bygget for producere Michelin X Tweel Airless Radial Tire - et dæk, der designmæssigt gør op med det klassiske dæks udformning.

Ideen bag Tweel-dækket opstod hos udviklingsingeniører hos Michelin. Et dæk, som kort fortalt gør op med den traditionelle adskillelse af dæk og fælg og i stedet samtænker de to elementer i en, solid enhed.

Tweel-dækket består af en fast ydre dækskal, der er fast forbundet til et center via fleksible og deformerbare polyurethane-eger. I modsætning til normale dæk har Tweel-dækket ingen luft. Dermed løser dækket problemet med hyppige punkteringer for køretøjer inden for brancher som f.eks. byggeriet, anlægsvirksomhed og landbruget.

- Tweel er et godt eksempel på Michelins innovationsarbejde. Konceptet blev født i Michelins nordamerikanske udviklingscenter i Greenville - et af vores tre globale teknologicentre. Og nu bliver dækket produceret til et voksende marked på vores nye fabrik i samme by, siger Pete Selleck, direktør for Michelin i Nordamerika.

50 millioner dollar

Den nye fabrik gør, at Michelin kan øge produktion af det prisvindende Michelin X Tweel SSL og samtidig starte produktionen af det nye Michelin X Tweel TURF, som leveres originalmonteret på John Deere’s ZTRAK 900 Series af kommercielle plæneklippere.

- Michelin Tweel er dækindustriens første kommercielle, luftløse radialdæk. Dermed understreger det Michelins førerposition inden for next generation-mobilitet. Samtidig gør dækket det muligt for os at tilbyde et attraktivt produkt til nye markeder og udbygge vores position over for eksisterende kunder i segmentet low-speed køretøjer. Vi oplever, at industrien efterlyser løsninger, som både bidrager til produktiviteten, sikkerheden og bundlinjen, forklarer Ralph Dimenna, udviklingschef for Michelins Tweel-teknologier.

Den nye fabrik i South Carolina er den Michelins 10. produktionsanlæg i Staten og det 16. anlæg i USA. Michelin vil investere 50 millioner dollar i den nye fabrik.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063