23948sdkhjf

Kevin Magnussen degraderet til reservekører

Kevin Magnussen må vige pladsen for Fernando Alonso og Jenson Button hos McLaren. Danskeren bliver reserve, men vil tilbage til Formel 1.
Fernando Alonso og Jenson Button skal køre Formel 1 for McLaren næste år. Kevin Magnussen mister sit sæde og skal i stedet være testkører og reserve.

Det meddelte McLaren på teamets pressemøde torsdag i Woking uden for London, hvor både Fernando Alonso, Jenson Button og Kevin Magnussen var til stede.

Dermed kommer der efter flere måneders uvished omsider afklaring for den 22-årige dansker, men nyheden var ikke rar: McLaren har valgt at droppe ham efter kun én sæson i motorsportens ypperste klasse.

Magnussen må altså i den kommende sæson se Jenson Button og Fernando Alonso køre i McLarens to biler.

2009-verdensmesteren Jenson Button, der var Magnussens teamkammerat i 2014, vandt dermed den interne kamp om at beholde et sæde hos McLaren.

Den dobbelte verdensmester Alonsos plads hos McLaren har længe været en offentlig hemmelighed.

Sat på plads

På banen blev Magnussen sat på plads af Button i 2014. 34-årige Button blev samlet nummer otte i VM-stillingen med 126 point. Magnussen scorede 55 point og blev samlet nummer 11.

Siden 2009 har Magnussen været en del af McLaren-familien. I første omgang blev han en del af teamets såkaldte Young Driver Programme, og efter at have været reserve i 2013 blev han forfremmet til et fast sæde i 2014.

Magnussen fik en forrygende debut i Formel 1, da han sensationelt blev nummer to i det australske grand prix i Melbourne.

Det skulle vise sig at blive en af få opture for Magnussen i en vanskelig debutsæson, hvor McLaren-bilen slet ikke kunne blande sig med feltets bedste.

Især sæsonens sidste to løb bød på nedture for Magnussen, mens Button leverede flotte resultater.

Vil tilbage i F1

Kevin Magnussen lader sig ikke gå på af, at han det kommende år ikke længere er en fast del af Formel 1-cirkusset.

Danskeren siger på torsdagens pressemøde i McLaren-hovedkvarteret i engelske Woking, at han fortsat regner med at skulle køre med i serien fremover.

- Jeg ser stadig mig selv som Formel 1-kører. Jeg er fortsat ung, og jeg tror på, at chancen byder sig igen, siger han.

I den forbindelse er det ikke ligegyldigt, at han trods alt ikke er blevet fyret af McLaren, men skal fungere som testkører og være med til at udvikle den nye bil i fællesskab med Honda.

- Det betyder noget for mig stadig at være en del af det her. Selvfølgelig er jeg skuffet. Jeg er racerkører, og jeg vil køre race.

- Derfor fortsætter jeg. Men ja, jeg har taget et skridt tilbage. Jeg vil gerne køre noget i 2015, men intet er på plads endnu. Det kigger vi på de næste uger, siger han.

Det kan dog vare en rum tid, før der igen bliver en ledig plads i McLaren-bilerne.

Teamchef Ron Dennis fortæller således på pressemødet, at både Jenson Button og Fernando Alonso har fået kontrakter, der har en varighed på mere end et år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078