23948sdkhjf

Ajour med alverdens autobranche

Nyt fra udlandet om trends og udvikling.
TESLA-EJERE VIL I HØJERE grad end endog de traditionelt toptilfredse Porsche-ejere i højere grad end nogen andre bilkøbere genkøbe mærket, rapporterer Consumer Reports i USA.

DEN STORE SUV’er Audi Q7 bliver den første model fra Volkswagen Group med plug-in hybrid diesel, hvilket giver Audi en teknologisk fordel frem for rivalerne BMW og Mercedes-Benz, ifølge Automotive News.

KANSLER ANGELA MERKEL i Tyskland vil øge bestræbelserne på at nå én million elektriske biler på vejene i 2020. Sidste år blev der solgt 7600 EV’er i Tyskland.

FORD VIL BYGGE FIESTA i Rusland næste år som erstatning for den kollapsede efterspørgsel efter Focus, sideløbende med den lille SUV’er EcoSport på Fords tredje jointventure-fabrik i Rusland.

PSA/PEUGEOT-CITROËN og Renault har kritiseret den franske regerings planer om at afslutte sin diesel-venlige politik for nye biler, hvilket i flere år har hjulpet de franske bilproducenter mod især tyske rivaler.

DE KINESISKE MYNDIGHEDER efterforsker den statsejede bilproducent Dongfeng Motor for mulig korruption. Dongfeng er partner i Kina med PSA/Peugeot-Citroen og købte tidligere i år 14 procent aktier i den franske bilproducent-gruppe.

DAIMLER VIL BRUGE omkring 100 millioner euro på at booste produktionen af lithium batterier i Tyskland, da Daimler forventer støt stigende efterspørgsel efter elbil-batterier.

RUSLAND VIL ØREMÆRKE 150 millioner euro i 2015 til at øge bilsalget, der er lider under Vestens sanktioner på grund af Ukraine-krisen.

BILSALGET I STORBRITANNIEN steg med otte procent i november, hjulpet af billig finansiering og økonomisk genkomst – omkring 2,3 millioner biler er solgt i år, rekord siden 2007.

SPYCER CARS HAR ANMODET om finansiel restrukturering, efter at den hollandske producent af sportsvogne led store tab i forbindelse med overtagelsen af svenske Saab fra General Motors, der skulle afværge Saabs kollaps.

INDISKE MAHINDRA & MAHINDRA køber aktiemajoriteten I National Electric Vehicle Sweden (NEVS), der var investeringsgruppen bag købet af Saab Automobile for to år siden.

DAIMLER HAR UDNÆVNT Mercedes salgschef Ola Kaellenius til bestyrelsen for at forberede et generationsskifte, når den mangeårige adm. direktør Dieter Zetsche muligvis vælger at trække sig, når hans kontrakt udløber i 2016.

DE EUROPÆISKE BILPRODUCENTERS bundlinje bliver hjulpet af et beskedent globalt øget bilsalg, der vil give en forøgelse I Europa på op til fire procent I 2015, forudser analysebureauet Fitch Ratings.

BILSALGET I TYSKLAND FALDT med to procent i november og afspejler et fald i Frankrig, der viser at det europæiske bilmarkeds genrejsning er sårbar.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.218