23948sdkhjf

Opel lancerer en billig Karl

En af bilerne, der skal hjælpe tyskerne til at nå målet om top-tre i Danmark, er den nye mikro Opel Karl med plads til fem, motor med tre cylindre og en pris under 100.000 kroner.
Efter et år med kun et par perifere nyheder skal der skub på Opel i de kommende år. 27 nye modeller er på vej fra nu til 2018 – og nye biler jo krumtappen i ethvert bilsalg. Derfor tør Opel sætte målet at komme på top to i Europa, og her i Danmark at komme på top tre. Så ambitiøst har Opel Danmarks adm. direktør Thomas Bruun meldt ud.

En af de biler, der skal sikre Opel Danmark ny topfart, er den kommende mikro, Opel Karl.

Den nye Opel har et fornavn som efternavn, og er opkaldt efter grundlæggeren af bilproducenten. Så nu er Ferrari ikke længere ene om at have en model opkaldt efter manden, man kan takke for det hele.

Opel Karl melder sig med det samme i det barske selskab af storsælgere såsom Volkswagen Up, Skoda Citigo og trillingerne fra Citroën, Peugeot og Toyota, nemlig C1, 108 og Aygo. Hvad kendetegner denne håndfuld af biler: Langt på literen og god kvalitet – men først og fremmest lav pris. For det er i dette segment, priskrigen har raset længst.

Opel ser salg i at være med i prisræset og lancerer derfor til næste år nyheden Karl. En bil efter samme opskrift som alle de andre – med undtagelse af Renault Twingo – nemlig en lille bil bygget op som en hatchback med frontmotor og forhjulstræk. Sådan er Karl også.

Og for at følge de forreste af de små har Karl også en 3-cylindret motor. Tyskerne afslører endnu ikke, hvor langt en Karl kan gå på literen – men med en 1,0-liters 3-cylindret motor på kun 75 hestekræfter bør den være god til at strække brændstoffet. 25 kilometer pr. liter bør være hjemme, måske mere.

Opel Karl er klar til at møde bildanmark sommeren 2015. Prislisten er endnu ikke gjort færdig, men PR-ansvarlige, Erik Morsing, Opel-Danmark, tør dog godt gætte alligevel:

- Vi håber, at vi kan tilbyde den nye Karl fra under 100.000 kroner, siger han på en måde, der nærmere lyder som: Vi er sikre på at kunne sælge Karl fra under 100.000 kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093