23948sdkhjf

Det dobbelte batterisystem

Exide Technologies lancerer et dobbelt batterisystem til lastbiler.
Batterisystemet skal sikre, at lastbiler får optimal sikkerhed for at de kan starte, når de skal. Det dobbelte batterisystem introduceres på markedet af Scania, der har indført det i deres Scania Streamliner lastbiler.

Exide Technologies har tidligere lanceret HVR teknologien (High Vibration Resistant), der absorberer de kraftige vibrationer, et batteri bliver udsat for i lastbiler, og som dermed forlænger batteriets levetid. Med det nye dobbelte batterisystem introducerer Exide endnu en innovativ løsning til lastbilsmarkedet, oplyser en pressemeddelelse.

Til lastbiler der bruges intensivt

I modsætning til den klassiske løsning med to standardbatterier, der både leverer strøm til at starte motoren og til at holde liv i de mange strømkrævende apparater, så har det nye dobbelte batterisystem to AGM Orbital batterier, som bruges til motorstart, og to GEL batterier, som benyttes til alt det elektriske udstyr.

Samlet giver det ifølge Exide en langt bedre løsning, da hvert batteri passer optimalt til sin funktion. Tilsammen skabes en smart løsning, hvor AGM Orbital batterierne giver den fuld gas ved start af motoren for derefter at oplade, mens motoren kører. Når motoren slukkes, får de elektriske systemer strøm fra GEL batterierne i stedet, så AGM Orbital batterierne er fuldt opladede næste gang motoren skal startes.

Større pålidelighed

Fordelene ved det dobbelte batterisystem er til at få øje på. For det første er der langt større sikkerhed for, at der er strøm nok på batterierne til både at starte motoren og til, at alle de elektriske apparater, en moderne lastbil er udstyret med, kan køre natten igennem (varmeapparat, tv og køleskab med mere).

For det andet, er den samlede vægt lavere end med separate batterier, hvilket giver en bedre brændstoføkonomi. Dimensionerne er de samme, og der er dermed ingen problemer i at få det dobbelte batterisystem installeret i lastbilen.

- Den smarte kombination af vores to avancerede batteriteknologier – AGM Orbital og GEL – giver tilsammen en innovativ løsning til lastbilsmarkedet. Alle lastbiler har brug for pålidelig strømforsyning, og i særdeleshed de nye generationer, siger Michael Geiger, vicepræsident for salg og marketing hos Exide Technologies Europe.

Det nye dobbelte batterisystem er allerede nu blevet integreret i Scania Streamliner lastbiler med succes, og flere vil følge i fremtiden, oplyses det.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125