23948sdkhjf

Undgå snyd med kilometertallet

Advokatfirma giver gode råd til, hvordan man undgår at købe en en brugt bil, hvor der har været fiflet med kilometertælleren.
Antallet af kørte kilometer har stor betydning, når en brugt bil skal prisfastsættes, og det er en af grundene til, at der snydes med kilometertallet. Udover at man risikerer at betale mere for sin brugte bil, end den reelt er værd, er der også en forhøjet risiko for dyre reparationer, som følge af at bilen er ældre end antaget, så snyd med kilometertælleren kan vise sig at blive et dyrt bekendtskab for køberen.

Advokatformaet Advodan oplyser, at de jævnligt kontaktes af bilkøbere, der har oplevet snyd med kilometertallet.

- Vi har at gøre med købere som i god tro har købt en bil ud fra de oplysninger, de har fået. Pludselig står de med reparationer, de først havde forventet efter langt flere kørte kilometer, og hvad værre er, at de – hvis de vælger at sælge bilen videre - risikerer at skulle erstatte den nye købers tab, også selv om de er uvidende om snyderiet, fortæller advokat Bente Riis Fogsgaard fra Advodan.

Ret til kompensation

Hvis man har købt en bil, hvor der er snydt med kilometertælleren, kan man få kompensation for tabet. Det kræver dog, at det kan dokumentere, at kilometertallet på bilen ikke stemmer overens med det antal kilometer, som bilen rent faktisk har kørt.

Advodan fører løbende sager om snyd med kilometertællere.

- Vi har blandt andet ført en sag, hvor en mand havde købt en bil, hvor der var snydt med kilometertallet. Det lykkedes os at få ophævet handlen og sørge for, at køberen hurtigt kunne få sine penge tilbage. Derved undgik han blandt andet at stå med en bil, han ikke ville kunne komme af med igen, forklarer advokat Bente Riis Fogsgaard fra Advodan og tilføjer:

- I en anden sag var en yngre mand blevet sagsøgt, fordi han – i god tro – havde videresolgt en bil, hvor der var skruet ved kilometertælleren. Det lykkedes os at få erstatningskravet nedsat fra 50.000 til 30.000 kroner samt at søge erstatning fra den sælger, der havde solgt bilen til vores kunde.

Tre gode råd

Er man på udkig efter en brugt bil og ønsker at sikre sig bedst muligt mod kilometertællersnyd, har advokat Bente Riis Fogsgaard fra Advodan disse tre råd;

• Hvis bilen, du ønsker at købe, har kørt væsentligt mindre end tilsvarende biler af samme årgang, bør du undersøge den nærmere – herunder særligt servicebogen. Kontakt eventuelt de værksteder der tidligere har udført service på bilen og bed dem bekræfte kilometertallet

• Find bilens synsrapport på Trafikstyrelsens hjemmeside, og sammenhold kilometertallet ved seneste syn med det nuværende

• Få en mekaniker til at undersøge bilen, inden du køber den

Skulle uheldet alligevel være ude, og en køber ender med at købe en bil, hvor der er snydt med kilometertælleren, er der som nævnt hjælp at hente i form af kompensation eller ved at ophæve købet og levere bilen tilbage.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078