23948sdkhjf

Pas på oplysninger i bilannoncerne

Bilforhandleren hæftede for forkerte oplysninger om brændstofforbrug, som salgsportal havde tilføjet annonce for brugt bil.
Ankenævn for biler har for nylig truffet afgørelse i en klagesag rejst af en forbruger. Forbrugeren havde købt en brugt bil hos en forhandler. Forbrugeren havde forinden læst forhandlerens annonce for bilen på en salgsportal.

Ved annoncen på salgsportalen var angivet, at bilens brændstofforbrug var 22,2 km/l svarende til energipil A. Efter købet konstaterede kunden, at bilens ECE forbrug var 20,4 km/l svarende til energipil B. Dette betød en forhøjet grøn ejerafgift på 720 kroner årligt samt øgede udgifter til brændstof. På denne baggrund krævede forbrugeren et afslag i prisen.

Forhandleren oplyste til Ankenævnet, at han ikke havde oplyst brændstofoplysninger, og at disse var tilføjet af salgsportalen. Forhandleren mente derfor ikke, at han var ansvarlig for de fejlagtige oplysninger, oplyser chefjurist Nils Suhr Andersen på Bilbranchens hjemmeside.

Fik et afslag

Ankenævnet fandt, at brændstofoplysningerne og klassificeringen fremstod som en integreret del af annoncen. Uanset at forhandleren ikke selv havde foretaget denne klassificering, havde han været bekendt med, at den blev foretaget. Da forholdet ikke var berigtiget i forbindelse med aftalens indgåelse, forelå der en mangel ved bilen.

På denne baggrund var forbrugeren berettiget til et passende afslag i købesummen, som Ankenævnet skønsmæssigt fastsatte til 5000 kroner.

- I forbrugerforhold er det ikke muligt at tage et generelt forbehold for forkerte oplysninger i annoncer. Det er derfor vigtigt at kontrollere, at eventuelle oplysninger, der automatisk generes for en bilmodel på en salgsportal, er rigtige. Eventuelle fejl kan berigtiges over for en konkret kunde inden salgsaftalen indgås. Husk at indføje den rigtige oplysning i slutsedlen, opfordrer Nils Suhr Andersen på baggrund af sagen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064