23948sdkhjf

FDM: Giv ikke forhandleren kilometergaranti

Bilistforeningen mener, det alene er bilforhandlernes ansvar at sikre, at indkøbte og videresolgte biler ikke er kilometer-svindlet.
Kilometergaranti er noget, bilisterne skal have – ikke give. Derfor anbefaler FDM nu sine cirka 250.000 bilejere, at de kræver en passus slettet fra slutsedler om, at man som privat bilsælger står inde for kilometertallet ved indbytning eller salg til en forhandler.

På sin hjemmeside oplyser FDM, at 25 procent af de slutsedler, FDM får til gennemgang fra medlemmerne, som fast vilkår har stående på bagsiden, at bilejeren som sælger står inde for de kilometer, speedometeret viser.

"Hvis du ikke har været eneste ejer af en bil, og ikke har viden om det tidligere ejerskab, bør du dog ikke give denne garanti. FDM opfodrer derfor altid til, at vilkåret om kilometergaranti så fjernes fra slutsedlen", anbefaler FDM sine medlemmer.

Har der tidligere været svindlet med kilometertallet, risikerer den private bilsælger at stå med problemet, hvis det ikke er blevet slettet på slutsedlen.

Omvendt anbefaler FDM sine medlemmer, at de forlanger en kilometergaranti af sælger skrevet ind i slutsedlen. Dermed kan man, hvis bilen købes af en registreret bilforhandler, drage sælger til ansvar for et forkert opgivet kilometertal.

Belgiske CAR-PASS anslår, at op mod 40 procent af de brugte biler på det europæiske marked har forkert kilometertal. FDM oplever også en stigning i sager om kilometersnyd.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078