Fårene beskytter bilerne
Når de firehjulede skal beskyttes mod det danske vejr, så har newzealændere fundet hemmeligheden i fåreuld.
- Jeg faldet over produktet, da jeg søgte på internettet. Derefter tog jeg på ferie til New Zealand, hvor jeg blev introduceret for produktet. Siden da blev tiden brugt på at få diverse godkendelser og styr på tolden, inden vi begyndte at sælge produktet i det små i 2009, siger Leif Nielsen.
Lukker for luften
Det, der gør produktet til rustens fjende, er, at ligegyldigt om det sprayes på eller smøres på som fedt, så kan det lukke ilten ude. Det gør, at rusten ikke kan overleve.
- Når produktet påføres, kan man se, at det går ind og arbejder, og rusten bliver brun. Derudover bliver det siddende på det sted, hvor man påfører det. Selv hvis man benytter en højtrykspuler, er det ikke til at fjerne. Det er kun slid eller et specialprodukt, der kan fjerne Prolan, siger Leif Nielsen, der understreger, at produktet også virker under de hårde danske vejrforhold.
- Vi sælger det eksempelvis til folk, der kører saltspredere, og de er rigtig glade for det, siger han.
Det er ikke kun til rustbeskyttelse, Prolan kan bruges. Også til almindelige opgaver på værkstedet kan det gå ind og erstatte eksisterende produkter, som silikonefedt i forbindelse med skift af bremseklodser, da fedtet både smører og rustbeskytter. Det er ikke kun i autobranchen, at lanolinen kan bruges. I industrien bruges det også, og faktisk er det godkendt til at kunne bruges på maskiner til fødevarefremstilling.
- Mange benytter deres sædvanlige produkt, og tror ikke på andet, før de får indsigt i, at det altså virker. Vores mål er at øge vores salg til industrien og på sigt komme bedre ind i autobranchen. Endnu har vi ikke planer om at udfordre de andre rustbeskyttelseskæder, siger Leif Nielsen.
Indtil nu er der blevet solgt mellem 30 og 40.000 liter Prolan i Danmark, og til autobranchen foregår det via grossiten au2parts.