Blandt verdens bedste bilbyggere
Alle danske hold rejser fra årets Shell Eco-marathon med armene højt løftet over hovedet. DTUs verdensrekordholdere tog igen guldmedaljen for ætanolbiler, Aalborg ingeniører in spe strøg ind på andenpladsen blandt de brintdrevne bybiler, og el-raketten fra Ingeniørhøjskolen i Aarhus sluttede på en flot femteplads.
- Igen har de danske deltagere markeret sig i toppen både resultatmæssigt og med hensyn til innovation. Den gejst de studerende lægger i arbejdet med bilerne er et strålende bevis på, hvad det er Shell Eco-marathon kan: Nemlig sætte en optimal ramme for, at fremtidens ingeniører får chancen for at kombinere teori og praksis under sjove, stressende og virkelighedstro forhold, siger Regitze Reeh, kommunikationsdirektør i Dansk Shell.
Guld til DTU
DTUs sejrsvante verdensrekordholdere kunne igen i år løfte pokalen i klassen for små bybiler med en forbrændingsmotor. Med næsten 600 km/l (598,98) viste holdet igen vejen for de biler, som vi alle kommer til at køre i om nogle år. Med præstationen i år kunne de kommende ingeniører fra Danmarks Tekniske Universitet føje endnu en guldpokal til den imponerende samling på værkstedet i Lyngby.
Drama og andenplads
Team Aalborg Energys deltagelse i Shell Eco-marathon anno 2014 blev dramatisk. For med en flot præstation lørdag i form af 575 km/l omregnet fra brint til benzin endte holdet med en samlet andenplads i deres delvist 3D-printede bybil med brintmotor.
Søndagens forsøg endte dramatisk med en påkørsel fra en konkurrent, en tur i barrieren og en bugsering tilbage til pit-området på "fejebladet". Imidlertid holdt lørdagens stærke præstation de nærmeste konkurrenter stangen, og de studerende fra AAU kunne juble over en andenplads i konkurrencen holdets bedste placering i de seks år, de har deltaget i Shell Eco-marathon.
Det senest tilkomne danske indslag i Shell Eco-marathon - Ingeniørhøjskolen i Aarhus - havde grund til tilfredshed. Deres raketlignende prototype, som dystede i den tætpakkede kategori for elektriske køretøjer, endte med 814,65 km/kWh på en absolut godkendt femteplads. De ingeniørstuderende fra Aarhus, som både kommer fra skolen i Aarhus og fra afdelingen i Herning, kørte dermed, hvad der omregnet svarer til cirka 7235 kilometer på en liter 95 oktan benzin.