23948sdkhjf

Dialog giver resultater

SKAT imødekommer endelig AutoBranchen Danmarks ønske om statistik på, hvor ofte standardpriserne afviges ved nybilsalg. Et ekspertmøde med de ansvarlige for kontrolprojekt "flytning af avancer" fører desuden til fælles forståelse af en række procedurer og fortolkninger. AutoBranchen Danmark glæder sig over de nye fremskridt.
AutoBranchen Danmark melder om positive takter i dialogen med Skat, efter at det er lykkedes brancheorganisationen at komme igennem med flere ønsker. Det gælder blandt andet en forespørgsel om statistiske data for, i hvilket omfang standardprisen afviges ved salg af nye biler.

Oplysningerne er vigtige, fordi SKAT i sit kontrolprojekt "flytning af avancer" tager udgangspunkt i en bils standardpris, når det skal vurderes, om en bilforhandler ulovligt har flyttet avance til salget af byttebil eller eftermonteret udstyr.

- Men den fremgangsmåde er vi grundlæggende uenige i, da vi ikke mener, at standardprisen er et udtryk for den reelle markedspris, der skal lægges til grund for beregningen af registreringsafgift. For at understøtte vores argument, har vi bedt Skat om statistik på, hvor ofte biler rent faktisk bliver solgt til den registrerede standardpris, forklarer Karoline Thomsen, juridisk chef i AutoBranchen Danmark.

Hun forventer, at statistikken vil tale sit tydelige sprog, at biler næsten aldrig sælges til standardprisen. Hvis det er tilfældet, vil Skat få et problem.

- Det er klart, at hvis hele præmissen for Skats kontrol vakler, så må Skat ændre sin fremgangsmåde. Konkret vil det betyde, at Skat vil blive tvunget til at bruge flere ressourcer på at afdække den reelle markedspris for en given bil. Og det kan selv garvede bilforhandlere have svært ved. Det har været op ad bakke at få Skat til at give os den statistik. Faktisk har det taget adskillige måneder, og først efter en henvendelse til Skats øverste direktør er det endelig lykkedes. Men bedre sent end aldrig, og det er rart at se, at vores arbejde giver resultater, siger Karoline Thomsen.

Ekspertmøde munder ud i gode råd

Karoline Thomsen deltog desuden i sidste uge i et møde med Skat på ekspertniveau. På mødet kom der klarhed over en række af Skats procedurer og fortolkninger. Derfor kan AutoBranchen Danmark nu videregive en samling gode råd til sine medlemmer.

- På vores årsdag den 23. maj vil vi lancere en pjece med gode råd til bilforhandlere om SKATs avance-kontrol. Pjecen skal være en hjælp til både dem, der allerede bliver kontrolleret af Skat, men også til de mange, der ønsker at forebygge potentielle problemer i deres virksomhed, siger Karoline Thomsen.

Hun pointerer samtidig, at pjecen ikke har Skat som medafsender, så derfor skal man heller ikke betragte den som en myndighedsgodkendt opskrift på, hvordan man skal forholde sig som bilforhandler. Men Karoline Thomsen opfordrer alligevel medlemmerne til at læse den nøje.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079