23948sdkhjf

Vind i sejlene hos Triscan

Triscan ser optimistisk på 2014 og intensiverer indsatsen i både Tyskland, England og Østeuropa.
- 2013 blev et spændende, hårdt og udbytterigt år, men vi er meget optimistiske med hensyn til 2014, hvor vi lancerer en række spændende tiltag. Vi tror virkelig, det kan blive til noget stort i år, fastslår hovedaktionær og direktør John Iversen om den århusianske auto-virksomhed, Triscan a/s, med hovedkontor på Engmarken i Brabrand.

Triscan er således fra 1. maj klar med en meget stor udvidelse af sortimentet, som har været forberedt i halvandet år. Inden for to nye produktgrupper indfaser Triscan således ikke færre end 5500 nye referencer over to forløb.

Triscan vil vente til slutningen af april med at løfte sløret for detaljerne for den store produktsatsning.

Omsætningen hos Triscan steg med hele 20 procent sidste år, og i år forventer John Iversen, at Triscan fortsætter sin kraftige vækst.

Samtidig har selskabet præsteret et fornuftigt overskud, en stigende egenkapital og en soliditetsgrad, som nærmer sig 50.

Triscans rødder går helt tilbage til 1976 (Tridon). I dag har selskabet 100 ansatte, fem lagre, heraf de tre tyske, 19.000 kvadratmeter administration og lager, 32 produktgrupper, 50.000 varenumre samt internationalt salg til 22 lande.

Selv om Triscan så sent som i 2011 tog en helt ny 1600 kvadratmeter stor lagerbygning i brug, er det allerede ved at knibe med pladsen, og firmaet pusler da også med tanken om endnu en udvidelse, men endnu er beslutningen ikke truffet.

- Triscan er meget mere end bare en reservedel. Vores koncept består i dag af 12 andre elementer: Produktion, OE-specifikationer, godkendelser, intelligent emballage, bred dækning af bilparken, e-handels løsninger, support, komplicerede produkter og SOLO-dokumentation, forklarer John Iversen.

SOLO står for Sortiments Og Leverings Optimering, og ved indtastning af en række nøgletal dokumenterer Triscan, hvordan kunderne kan spare penge ved at samle indkøb hos Triscan. Eksempler på øget profitabilitet på op imod 50 procent er set, oplyser John Iversen og bemærker:

- Vi sidder med et rigtigt godt koncept.

Som led i Triscans fortsatte udvikling og overordnede forretningsstrategi blev Århus-virksomheden i efteråret medejer af den første af en række produktionsvirksomheder, og Triscan forventer at kunne fortælle om to nye produktions-alliancer i 2014.

International satsning

60 procent af Triscans omsætning er uden for Danmark, og den forventes at nå 75 procent allerede om to år.

- Vores vækst på de internationale markeder har en positiv effekt på vores tilbud til de danske kunder, idet lagerbeholdningen og programbredden er styrket betydeligt, siger John Iversen.

I Tyskland har Triscan således præsteret massiv vækst. Det danske selskab har åbnet lager i Saarbrücken først på året, udvidet den tyske medarbejderstab samt netop etableret lager i Naumburg. Også i England og Irland satser Triscan, idet markederne virker modne. Her bearbejdes markedet fra Bristol med en engelsk medarbejderstab.

Endelig foretager Triscan en satsning i Polen og Rusland, hvor der er stort potentiale. Det sker fra Danmark, idet Triscan per 1. februar har ansat den erfarne maskiningeniør, 48-årige Peter Bogdan Kierklo, som er født og opvokset i Polen, men har boet i Danmark de sidste 30 år. Han har en fortid hos blandt andet AP Møller, den elektrotekniske branche samt bryggeribranchen. Han taler flydende dansk, polsk, russisk og engelsk, er bosat i Rødekro og er startet op som salgschef i Østeuropa helt fra scratch.

Solstrålehistorier

Som både handels- og produktionsvirksomhed har Triscan i efterhånden mere end ti år brugt en del kræfter på såkaldt Corporate Social Responsibility (CSR) eller social ansvarlighed. Virksomheden har således et tæt samarbejde med Jobcenter Aarhus, og Triscan kan hvert år melde om flere solstråle-historier inden for aktivering, jobskabelse og jobforberedelse. 298 personer har gennemgået et forløb som kandidater i jobprøvning, og det har resulteret i adskillige faste jobs andre steder, ligesom også flere er fortsat i job hos Triscan selv.

- Vores model bruger det bedste af det hele, og jeg har det virkelig godt med denne indsats, fastslår John Iversen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078