23948sdkhjf

Hver tredje bilejer mangler førstehjælpskassen

Mere end hver tredje bilejer kører rundt uden en førstehjælpskasse, der kan betyde forskellen mellem liv og død.
Hvis uheldet er ude, og man bliver involveret i et færdselsuheld, kan det redde liv at kunne lægge en forbinding. For hver tredje bilejer er det dog ikke muligt, fordi førstehjælpskassen mangler. Det viser en undersøgelse, som Marketminds har foretaget for Falck.

40 procent af de 1123 udspurgte bilejere svarer, at de ikke har en førstehjælpskasse i bilen. Det er en uheldig tendens, mener Torsten Fugmann Kristensen, der arbejder som paramediciner hos Falck.

- Det kan være afgørende, at der bliver hjulpet hurtigt. Det kan betyde forskellen mellem liv og død, hvis man kan starte behandlingen, før vi når frem med ambulancen, siger Torsten Fugmann Kristensen.

I 2013 kom 1672 danskere til skade i biluheld, viser tal fra Danmarks Statistik.

Potentiel livsredder heller ikke med

Samme undersøgelse viser, at et andet potentielt livsreddende redskab er endnu mere sjældent i bilen. Kun 14 procent svarer, at de har en selesaks i bilen.

- Selv om det heldigvis hører til sjældenhederne, at man får brug for en selesaks, oplever vi stadig situationer, hvor den er rigtig god at have. Hvis man bliver påkørt fra siden, kan man godt komme til at sidde fast, så selen skal klippes over, for at man kan komme fri, siger Torsten Fugmann Kristensen.

Heldigvis er der stadig mange bilister, der får fat i en førstehjælpskasse til bilen. Inden for det seneste år har 4744 hentet deres bilførstehjælpskasse hos Falck.

Falck undersøger for tiden danskernes chancevillighed via www.tagerduchancer.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109