23948sdkhjf

Canadiere vil udfordre Ferrari

Canadas første fuldblods superbil, cB7, fra Felino.
Den canadiske virksomhed Felino vil udfordre Ferrari, Porsche og Lamborghini med bilen cB7. Den Quebec-baserede virksomhed drives af den tidligere canadiske mesterkører Antoine Bessette og har siden 2010 arbejdet på at producere Canadas første fuldblods superbil, hvilket altså nu er tæt på at lykkes.

CB7 blev præsenteret på bilmessen Salon International de l'auto de Montrèal i slutningen af januar, og man må sige, at den canadiske konceptbil ser spændende ud, skriver Børsen.

Selve designet er potent og signalerer, at her er tale om en bil med mere end almindeligt gode forudsætninger for at brænde lige dele benzin og gummi af på asfalt verden over.

Hele bilens ydre er udført i kulfiber-komposit, hvilket er med til at holde bilens vægt helt nede på 1135 kilo. De relativt få kilo bliver flyttet af den 6,2 liters V8 motor, der yder 525 heste og har et moment på 663 Nm. Bilens topfart og acceleration kendes ikke endnu, men Felino oplyser, at de vil være tilgængelige i løbet af sommeren 2014.

Kabinen i cB7 byder kun på to sæder, men til gengæld er her tale om formstøbte kulfibersæder med sekspunkts sikkerhedsseler, så racerbilfornemmelsen er intakt også inde i den canadiske superbil.

Der er tale om en sen prototype af bilen cB7, og hos Felino regner man med at producere en eller to yderligere prototyper, inden de første biler ruller ud på alverdens veje og racerbaner i slutningen af 2014.

Prisen på den lynhurtige superbil er ikke endeligt fastlagt, men ifølge Felino starter prisen omkring 100.000 amerikanske dollar for den billigste model. Dertil skal man så tillægge diverse skatter og afgifter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109