23948sdkhjf

Autoforhandlere inviterer skattedirektøren på besøg

Autobranchen Danmark står for virksomhedsbesøget, hvor skattestyrelsens direktør, Jesper Rønnow Simonsen, ved selvsyn kan se, hvad der foregår ude hos forhandlerne.
Skats topchef tager på besøg ude i den praktiske virkelighed hos en autoforhandler.

Det er Autobranchen Danmark (AD), der står for virksomhedsbesøget, hvor skattestyrelsens direktør, Jesper Rønnow Simonsen, ved selvsyn kan se, hvad der foregår ude hos forhandlerne, oplyser AD's adm. dir. Jens Brendstrup.

Brancheforeningen er ved at finde en forhandler, der vil mødes med Jesper Rønnow Simonsen. Forhandlerens rådgiver samt brancheforeningen deltager, men ingen fra Skats kontrolgruppe.

Ingen forhandler vil nemlig stille op, hvis kontrolgruppen deltager. De er bange for, at Skat vender tilbage på et ekstra omfattende kontrolbesøg, oplyser Jens Brendstrup.

- Jeg tror, at Jesper Rønnow Simonsen har en oprigtig interesse i at finde ud af, hvad der er op og ned i hvad vi siger om Skats medarbejdere og hvad hans eget system siger, forklarer Jens Brendstrup.

Invitation til skatteministeren

Der er også en invitation til skatteminister Morten Østergaard (R), som er inspireret af skatteudvalgets samråd 23. juni om bilafgifter og retssikkerhed.

Morten Østergaard planlægger modtagelsestider i Ålborg, Odense, Århus og København til efteråret for at diskutere skat, tilliden til skattesystemet og retssikkerhed.

- Vi vil også invitere ham ud til en forhandler, så han kan høre, hvordan forhandleren har det med den manglende retssikkerhed, siger Jens Brendstrup.

Morten Østergaard understreger, at der er tale om træffetid, hvor autoforhandlere også er velkomne.

Misbrug fører til komplicerede regler

Retssikkerheden i skattesystemet var emnet for et åbent møde i skatteudvalget på initiativ af skatteordfører Torsten Schack Pedersen (V).

- Der er retssikkerhedsmæssige udfordringer i forhold til bilhandlernes afregning af afgift. Det er myndighedernes og lovgivernes problem, når borgere og virksomheder er i tvivl om, hvordan de betaler den korrekte skat, siger Torsten Schack Pedersen.

Reglerne kan være svære at administrere, medgiver Morten Østergaard. Til gengæld håber han, at branchen anerkender baggrunden, nemlig at der gennem tiderne har været forsøgt at minimere afgiftsbeløb ved at udnytte reglerne.

– Det skal ikke komme alle de andre til skade, og derfor må vi løbende diskutere med branchen, hvordan vi kan skabe den fornødne klarhed, siger Morten Østergaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078