23948sdkhjf

SMC: Læg nu bilafgifterne om

Teknisk baserede bilafgifter vil gøre meget i samfundet og autobranchen enklere og stoppe manipulation, mener landets største bilimportør.
Hele strukturen og debatten om de forskellige typer miljøbiler på el, gas eller andre energiformer vil blive meget lettere, hvis det danske bilafgiftssystem bliver omlagt. Og det vil stoppe lappeløsninger og manipulation med reglerne melder en af de helt store spillere i den danske bilbranche, Skandinavisk Motor Co., der importerer og sælger biler fra VW-koncernen, til Børsen.

Udmeldingen kommer efter nye beregninger fra Skatteministeriet, der viser, at det vil koste syv milliarder kroner årligt at udfase registreringsafgiften. Hidtidige beregninger har vist næsten det tredobbelte.

Direktør Kim Skovgaard Rasmussen udtaler, at den værdibaserede afgift bliver mere og mere problematisk.

- Det vil være langt enklere med teknisk baserede afgifter, og systemet vil heller ikke kunne manipuleres. Det er ikke nogen hemmelighed, at der bliver skruet, drejet, vendt og tænkt kreativt, når man har et værdibaseret afgiftssystem. Og det er bestemt ikke hensigtsmæssigt, siger Kim Skovgaard Rasmussen til Børsen.

Han tilføjer, at det nuværende afgiftssystem gør det vanskeligt og risikabelt at gå i markedet med nye bil-produkter, hvilket koster mange penge. Her er det nødvendigt for bilimportørerne at kunne se mere end et par år ud i fremtiden, hvilket er den nuværende periode på afgiftsfritagelsen af elbiler – der jo af udsprunget af det nuværende bilafgiftssystem.

Udmeldingen fra Skandinavisk Motor Co. lægger sig i kølvandet på både nye politiske og brancherelaterede udmeldinger om, at det længe har været tiltrængt at ændre fundamentalt på de danske bilafgifter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095