23948sdkhjf

Skat ændrer kurs i kontrolaktioner

Skatteankestyrelsen tager to indklagede afgørelser ud og giver dem en hurtigere behandling i Landsskatteretten.
At der er store problemer med Skats indsatsområde om overflytning af avancer i autobranchen er kendt af alle i branchen, ligesom den brede offentlighed kender til de bøllemetoder, som visse medarbejdere i Skat har brugt over for bilforhandlerne, oplyser AutoBranchen Danmark. Det nye er ifølge brancheforeningen, at Skat tilsyneladende selv er så opmærksom på problemet, at de vil have mere fast grund under fødderne. Derfor vil Skatteankestyrelsen nu tage to af de indklagede afgørelser ud og give dem en hurtigere behandling i Landsskatteretten.

- Vi forventer, at de to sager vil være nogle, der omfatter en bred vifte af de problemstillinger kontrolaktionen har omfattet. Man kan mene, at det er på høje tid, at branchen og Skat får efterprøvet nogle af de principielle forhold, så der kommer mere fast grund under afgørelserne. Men bedre sent end aldrig, siger kontorchef for juridisk afdeling Karoline Thomsen, AutoBranchen Danmark.

Stor belastning

Når de to sager er afgjort, vil de i et vist omfang kunne være retningsgivende for andre lignende sager. Det er en fordel for de mange forhandlere, der har modtaget en afgørelse fra Skat, som de ikke er enige i, eller som venter på en afgørelse i Landsskatteretten, og som i dag lever i usikkerhed med truslen om en fremtidig retssag hængende over hovedet, hvilket Skat også angiver som en anden årsag til at tage de to prøvesager ud.

- Vi kan kun være enige med Skat i, at det er en stor belastning for bilforhandlerne at blive mistænkeliggjort og skulle leve med usikkerheden gennem et langt sagsforløb. Også selv om Skat i sidste ende muligvis ikke er i stand til at løfte sin bevisbyrde. At Skat har fået øjnene op for det, er en glædelig nyhed, siger Karoline Thomsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078