23948sdkhjf

Produkthandlere vil begrænse eksport

Stramninger på vej for salg og opbevaring af brugte biler. Miljø- og skatteministerierne barsler med at indføre toldsyn af brugte biler.
Miljøstyrelsen og Skat overvejer at indføre et toldsyn ved eksport af brugtbiler.

Idéen om et sådant kontrolsyn er opstået under høringen af lovudkastet om skrotordningens omorganisering. Idéen kommer fra brancheforeningen "Genindvindingsindustrien" (GI), der bl.a. tæller produkthandlere.

"Dette vil kunne dæmme op for den nuværende svindel, hvor biler i så dårlig stand, at de reelt er affald, eksporteres til udlandet som brugte biler," skriver GI i sit høringssvar.

Denne gren af erhvervslivet ønsker tillige flere stikprøvekontroller end de 100 om året, som styrelsen lægger op til.

Alle biler på tæt underlag

Miljøstyrelsen vil desuden efterkomme et ønske fra Københavns Kommunes om opbevaring af brugte biler på tæt underlag. Biler til videresalg skal altså fremover opbevares på tæt underlag ligesom biler til ophugning.

Det er allerede svært at skelne imellem biler, der opbevares med henblik på henholdsvis videresalg eller ophugning, og der svindles bevidst med dette, anfører hovedstadskommunen i sit svar om lovudkastet.

"Københavns Kommune skønner, at for cirka halvdelen af autoophugningsvirksomhederne på landsplan giver miljøcertificeringen et falsk indtryk af styring og orden," hedder det.

Bilsalg og ophug på adressen

Skal det forbydes at drive bilsalg og autoophug fra samme adresse? Nej, svarer Miljøstyrelsen. Dels giver lovgivningen ikke hjemmel til det, dels ville det være et for stort indgreb i forhold til formålet.

"Det digitale system vil gøre det tydeligt, hvilke biler der er indleveret til skrot og hvilke ophuggeren med sidst registrerede ejers tilladelse må prøve at sælge, da det er registreret i det digitale system," forklarer Miljøstyrelsen.

Biler, som ikke findes i systemet, er selvsagt ikke omfattet af skrotreglerne, og de reguleres ligesom biler ved en normal brugtvognsforhandler.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109