23948sdkhjf

Flere CAD-værksteder vil være selvanmeldere

180 deltog på tre infomøder med Skat om muligheder og faldgruber ved bilimport.
Der er voksende interesse blandt medlemmerne af de frie værksteders brancheorganisation, CAD, for at sælge og importere biler selv. Cirka hver tiende af CAD-foreningens godt 1700 medlemsvirksomheder forhandler i dag biler, og det var derfor kærkomment, at CAD havde inviteret Skat til at fortælle om de mange muligheder – men også faldgruber – i forbindelse med bilhandel en aften i Slagelse og to i Fredericia, hvor der i første omgang opstod venteliste. De tre møder trak hele 180 medlemmer, og spørgelysten var stor.

Bag arrangementet stod CADs nyligt tiltrådte bilkonsulent Finn Wæver, og fra Skat var mødt chefkonsulent Anders W. Poulsen og specialkonsulent Jakob S. Hansen, Skat Motor. Finn Wæver roser Skats medvirken som yderst kompetent og imødekommende, ligesom Skat, uden betænkning, indvilligede i at arrangere den tredje temaaften på grund af overtegning.

- Vi oplever, at der er stærkt stigende interesse for selv at importere biler nu, hvor der mangler gode brugtbiler i Danmark, og fordi priserne er for høje. Langt flere end de nuværende 170 medlemmer vil gerne binde an med bilsalg, og med Skats medvirken fik de klarlagt, at det ikke er "farligt" at importere biler selv, heller ikke hvis man selvanmelder og opererer med Skats niveauliste på skat.dk, siger Finn Wæver og fortsætter:

- Bilsalg er en god nebengeschæft som supplement til værkstedsarbejdet, og bilkøberne bliver ofte kunder til det efterfølgende værkstedsarbejde. Så det er en win-win, hvis vores CAD-medlemmer i stigende grad vil bruge 4-5 timers papir- og klargøringsarbejde på at sælge samme antal biler med typisk 5000-20.000 kroners fortjeneste per bil – selv om man også må være indstillet på at lagerføre nogle "skæverter"..

Emner, der blev berørt, var blandt andet hvordan man beregner moms af en bil importeret fra udlandet, hvilke krav der er til dokumentation og hvad en niveauliste er. Flere CAD-medlemmer vil gerne være såkaldte "selvanmeldere", der selv beregner afgift på importerede biler – uden bagefter at risikere at få problemer med Skat.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203