23948sdkhjf

Forslag om varig miniafgift for elbiler

Dansk Elbil Alliance ønsker belønning af brændstoføkonomiske biler flyttet fra den nedre til den øvre ende af km/liter-skalaen.
- Skatteministeren siger ret klart, at den store omlægning af bilafgifterne ikke kommer, så der vil ske en justering, fordi der er nogle uhensigtsmæssigheder i den nuværende registreringsafgift, som man gerne vil råde bod på. Det kan betyde, at man lægger elbilerne ind i en permanent ordning via det nuværende afgiftssystem. De vil således få en minimumsafgift ligesom nogle af de små benzinbiler. Det vil være et skridt i den forkerte retning, siger branchechef Lærke Flader, Dansk Elbil Alliance efter skatteudvalgets offentlige møde med skatteminister Benny Engelbrecht (S) og klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R).

Justeringen presses frem af det stigende antal biler på laveste afgift, som mindsker tilskyndelsen til at vælge energirigtigt, mener hun.

Lærke Flader foreslår, at fradraget spredes jævnt ud på km/liter frem for at give den største belønning tæt ved tærsklen på 16 km/l.

Hun ser gerne en permanent ordning for elbiler, hvis de øvrige afgifter justeres og elbiler står lige så godt efter som før i konkurrencen.

- Vi er i gang med en markedsopbygning. Der er behov for et ekstra skub, og så skal man ikke gøre elbiler relativt dyrere, understreger Lærke Flader.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094