23948sdkhjf

Masser af nye praktikpladser i Randers

Antallet af praktikpladser til personvognmekaniker er i år steget med 68 procent på erhvervsskolen Tradium i Randers, som dermed går imod landstendensen med mangel på praktikpladser.
Praktikpladskonsulenterne har travlt på erhvervsskolen Tradium i Randers. Modsat landstendensen med mangel på praktikpladser, har virksomhederne i den kronjyske hovedstad indgået mange nye praktikaftaler i løbet af i år.

– Vi går energisk til sagen, og praktikpladskonsulenterne har travle dage. Mange virksomheder er hen over året besøgt, og mange praktikaftaler er indgået med en fin blanding af ordinære aftaler, delaftaler og korte aftaler, siger centerchef Ulrik Husum fra praktikcenter Tradium.

Der indgås i stigende omfang kontrakter med aftalt kortere varighed og med eller uden skoleophold undervejs.

– Vi oplever, at virksomhederne er glade for muligheden for både at hjælpe de praktikpladssøgende og samtidig ikke at skulle forpligte sig til en flerårig aftale. Det er dog fortsat sådan, at langt de fleste aftaler har fuld varighed, og det er naturligvis også langt at foretrække, siger centerchefen.

En opgørelse dato viser samlet fremgang i antal påbegyndte uddannelsesaftaler i forhold til sidste år – en fremgang fra 694 til 720 aftaler – med de forskelle, der er de enkelte uddannelsesområder imellem.

Således er antallet af praktikpladser til personvognmekaniker steget med 68 procent – fra 60 til 101. Men også en række andre uddannelser har opnået fremgang. Største procentuelle fremgang tegner overfaldebehandleruddannelsen sig for med en fremgang på 212 procent. Lager- og transportuddannelserne ligger med i alt 65 aftaler på uændret niveau i forhold til sidste år.

Praktikaftaletyper

Virksomhedsforlagt undervisning (vfu): Undervisning gennemføres i en virksomhed i en kort periode. Skolen forsyner virksomheden med praktikmål for perioden og er forpligtet til at bistå eleven undervejs. Eleven må ikke indgå i produktionen, men må gerne under opsyn og vejledning af medarbejder udføre et givet stykke arbejde. Skolen betaler eleven praktikydelse.

Delaftale: Eleven ansættes med samme rettigheder som en ordinær elev. Delaftalen er for en given praktikperiode og må ikke indeholde en skoleperioden. Der gælder samme vilkår for praktikmål m.m. som for VFU-forløb. Virksomheden betaler elevløn.

Kort aftale: Eleven ansættes med samme rettigheder som en ordinær elev. Kort aftale er for en given praktikperioden og skal indeholde en skoleperiode. Der gælder samme vilkår for praktikmål m.m. som for delaftaler og VFU-forløb. Virksomheden betaler elevløn og modtager AUB-refusion efter gældende bestemmelser under skoleophold.

Ordinær aftale: Eleven er i virksomheden under hele forløbet kun afbrudt af obligatoriske skoleophold. Virksomheden betaler elevløn og modtager AUB-refusion efter gældende bestemmelser under skoleophold.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084