23948sdkhjf

Et – to– Opel

Måske har Opel været længe om at lancere sin lille 3-cylindrede motor. Men nu kommer den, den 3-cylindrede, i første omgang 90 hestes 1,0T. Dukker op i Adam, den nye Adam Rocks og i ny Corsa. Og lur os – senere også i større modeller.
Opel nye 1-liters motor med tre cylindre har fået navnet 1,0T. Den dukker i første omgang op som nyhed i Opel Adam og som en af motorerne i Adam Rocks – den samme bil, men her på lidt højere fjedre samt dæk og fælge. Altså helt samme stil som Volvo kalder Cross Country, Audi Allroad og Opel selv i øvrigt for Country Tourer, når det er en Insignia, der får de grovere dæk. Men blandt de små har Opel altså valgt det mere funky "Rocks".

1,0T-motoren udmærker sig først og fremmest ved et lavt forbrug, nemlig 22,2 km/l med 90 hestekræfter i Adam Rocks og 23,8 km/l i Adam – begge tal i flg. EU-normen. Den nye motor yder 90 heste og placerer sig derfor direkte overfor den hidtidige 4-cylindrede 1,4’er, der har en effekt på 87 hesterkræfter. Den nu gamle motor har et forbrug svarende til 19,6 km/l. Altså én cylinder ned, fra 1,4 til 1,0 liter. Derefter tre heste op og alligevel 23,8 km/l mod 19,6 km/l. Det er downsizing, når den er tydeligst.

Også i Corsa

Næste bil, der får 1,0T-power, er den nye Corsa. Priserne er i øvrigt netop frigivet: Opel Corsa 2015 kommer til at koste fra 120.000 kroner i versionen med den hidtidige 1,4-motor, mens startprisen med den nye 3-cylindrede motor er 160.000 kr.

Efter lanceringen af Adam, Adam Rocks og Corsa dukker den nye motor endvidere op som drivværk i den kommende mikrobil fra tyskerne, en bil, der får navnet Opel Karl – opkaldt efter en af grundlæggerne af Opel, nemlig Karl Opel. Og lur os: Næste generation Astra får også sin version af den nye 1,0-motor. Bare vent
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141