23948sdkhjf

Støt acceleration hos Scandinavian Brake Systems

Den største omsætning nogensinde er konklusionen på SBS’ 2013, hvor det positive resultat blev skabt gennem en opsplitning i tre divisioner med forskellige forretningsstrategier baseret på hver enkelts potentiale.
Med de nye strategier bevæger Scandinavian Brake System A/S sig fra undervognen op i motorrummet, og med samarbejdsaftaler og joint ventures over hele kloden er SBS blandt Europas førende distributører af reservedele samtidig med, at den internationalt konkurrencedygtige produktion i Svendborg og Støvring fortsat udvikles.

SBS har offentliggjort årsregnskabet for 2013, hvor der er tale om en rekordomsætning, og dermed fortsætter de med støt stigende resultater efter et enkelt års tilbagegang i 2012. Omsætningen blev på 1033 millioner kroner, hvilket svarer til en fremgang på ni procent i forhold til 2012. Driftsresultatet viser en fremgang på 22 millioner eller 44 procent i forhold til 2012.

SBS udspringer, som navnet indikerer, af friktionsprodukter. I slutningen af 2012 blev koncernen opdelt i tre divisioner med meget forskellige forretningsområder og strategier, men med målet om organisk vækst til fælles. Den klart største division er SBS Automotive, der dækker reservedele til den europæiske bilpark.

Udvider i reservedele

- På det automotive område er SBS i gang med tre glidende bevægelser. Vi bevæger os produktmæssigt fra undervognen og op i motorrummet med reservedele til flere af bilens vitale funktioner. Vi bevæger os fra produktion til distribution som vores kerneforretning. Og vi udvider med nye markeder i eksempelvis Østeuropa og dækker nu området fra Ural til Reykjavik. Det kan vi gøre, fordi vi er lettere på fødderne end de helt store spillere på markedet, men samtidig store nok til at vi kan skabe en meget effektiv distribution over hele Europa via distributionsplatforme i Tyskland, Frankrig og Skandinavien, siger Hans Fuglgaard, koncernchef for SBS.

I dag har virksomheden fortsat en europæisk førerposition inden for bremseskiver og renovering af bremsekalibre. Men samtidig har distributionsforretningen af bremsedele og andre reservedele fra hele verden vokset sig stærk via samarbejdspartnere. Produktionen foregår forskellige steder i verden. Inden for bremsekalibre har virksomheden renoveringsproduktion i Danmark og Slovakiet og nyproduktion i Vietnam. Produktionen i udlandet sker via henholdsvis joint venture og samarbejdsaftaler. Inden for bremseskiver har virksomheden en mangeårig produktion hos Kinas største producent, mens pakning, kundetilpasning og product management foregår i Danmark. Det har ledt til en så stor vækst, at det har skabt flere danske jobs, end da selve produktionen lå i Danmark.

Dansk produktion til MC

I Friction-divisionen er strategien markant anderledes. Den beskæftiger sig med produktion af bremsebelægninger og friktionsmaterialer, og her er det innovation og produktion i Danmark, der satses på. Resultatet er blandt andet, at SBS er verdensførende på at levere kvalitetsbremseklodser til både reservedelsmarkedet og i stadigt større omfang til originalproducenterne på OEM-markedet.

Det sker i en proces, der er LEAN og med en innovativ produktionsteknik, der giver bremsebelægningerne højere kvalitet end konkurrenternes. Udover satsningen på OEM markedet indeholder strategien for Friction en bevægelse fra fokus på Europa til fokus på verden. I BRIK-landene sker dette via afdækning af samarbejdsrelationer i eksempelvis Brasilien og Indien. På verdens største motorcykelmarked, USA, sker det via samarbejdsaftaler med førende amerikanske distributører samt opbygning af egne varemærker.

Notox med store potentiale

I takt med den stigende luftforurening har myndigheder over hele verden barslet med stigende lovkrav til partikelfiltre. Derfor investerede SBS i 2007 i en ny fabrik til fremstilling af dieselpartikelfiltre. Imidlertid har den globale økonomiske krise forsinket lovgivningen så meget, at investeringen til fabrikken er kommet til at tynge SBS, som stadig er i gang med at afdrage gælden. Fremtidsperspektiverne er dog noget mere lovende:

- Det er jo tydeligt, at mange storbyer lider under stigende forurening. Vi ser allerede nu et stigende antal forespørgsler og konkrete ordrer på filtre, og vi har netop indgået en større samarbejdsaftale, der betyder, at en større ordre skal afvikles på kort sigt. Samtidig styrker vi Notox’ organisation inden for teknik og afsætning. Vi leder derfor på dette område, som på de andre forretningsområder, efter de rette partnere, som kan hjælpe med at udnytte potentialet, fortæller Hans Fuglgaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08