23948sdkhjf

Venstre klar til at sænke registreringsafgiften

- Købsafgiften kan sænkes gratis, siger Lars Løkke Rasmussen, der venter på regeringens initiativ til omlægning af bilafgifter.
- Man kan godt gøre det billigere at købe en fornuftig bil, uden at det kommer til at koste statskassen noget, siger Lars Løkke Rasmussen (V) til Motor-magasinet.

- Vi har længe ventet på, at regeringen tog et initiativ, og vi melder os parate, fortsætter Venstres partiformand.

Et sådant initiativ skal tages af regeringen og ikke af oppositionen, for ændringer i bilafgifter skal fremlægges og gennemføres hurtigt for ikke at skade bilsalget, understreger han.

- Registreringsafgifter er et af de steder, hvor vi har drevet dette samfund så vidt, at vi ville tjene flere penge på at sætte skatterne ned end ved at holde dem i ro, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han henviser blandt andet til Skatteministeriets beregning fra januar 2013 om, at en nedsættelse af registreringsafgiften med 1 procent ville være 95 procent selvfinansierende, og den samfundsøkonomiske saldo ville være et plus på 125 millioner kroner.

Regeringen arbejder på sagen

Liberal Alliance foreslår helt at fjerne registreringsafgiften, men det er Venstre ikke med på.

- Vi lover ikke noget, vi ikke kan holde. Man kan vende det om og sige, at jeg kan love, at registreringsafgifterne på biler ikke bliver fjernet, for vi har brug for pengene, men man kan lempe registreringsafgifterne selvfinansieret, pointerer Lars Løkke Rasmussen.

Regeringsgrundlaget fra oktober 2011 indeholder en provenuomlægning af omlægning af afgifterne på personbiler, men der er intet synligt sket.

- Det arbejder vi stadig med, men jeg skal påpege, at registreringsafgiften indbringer nogle penge til vores samfund. Liberal Alliance synes, at den kan vi bare afskaffe, men hvor skal pengene komme fra? svarer statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på dette som andre forslag om skattenedsættelser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.076