23948sdkhjf

Har Skat handlet ulovligt over for forhandler?

Skatteminister Benny Engelbrecht (S) skal i Folketinget svare på, hvordan Skat kan afvise af følge motornævnets afgørelse og om Skat har administreret ulovligt i sag om om klargørings- og annoncefradrag.
Venstre pudser to politikere på skatteminister Benny Engelbrecht (S) i Folketingets spørgetid på onsdag om Skat’s afvisning af Motorankenævnets afgørelse.

Det er skatteordfører Torsten Schack Pedersen (V) som hovedspørger og Preben Bang Henriksen (V) som medspørger, der stiller to spørgsmål. Det er kvoten for et folketingsmedlem om onsdagen.

"Kan Skat afvise at følge en afgørelse fra Motorankenævnet, fordi Skat er uenig i Motorankenævnets retsopfattelse?" lyder det første spørgsmål i kort form.

Det andet spørgsmål går på, om Skat har lov at undlade at give skatteydere medhold, når det vil udløse en stor mængde tidskrævende sager.

Motorankenævn Sjælland-København erklærede sidste år Skat’s faste klargørings- og annoncefradrag for "ulovhjemlede" i en sag, der handler om eksport af brugte biler, har dagbladet Politiken beskrevet.

To faste fradrag

Skat nedsatte værdien og dermed den afgift, som bilforhandlere skulle have refunderet med et annoncefradrag på 5 procent og et klargøringsfradrag på 3 procent.

Embedsmænd foretager sig ikke noget uden hjemmel i lovgivningen, så "ulovhjemmel" er et pænt ord for ulovlig administration.

Skatteminister Benny Engelbrecht har allerede givet et slags svar skriftligt til Engel-Schmidt (V) om sagen, der vedrører en bilforhandler i Virum, som lød: "Jeg kan ikke udtale mig om konkrete sager."

Skatteministeren bebuder samtidig, at han vil uddybe hjemmelsgrundlaget i senere svar, hvilket vil sige juraen omkring Skat’s faste fradrag.

Skatteministeriet er sekretariat for de fire motorankenævn, der blev oprettet i 2006. Nævnsafgørelser kan indbringes for Skatterådet, hvilket SKAT har undladt i dette tilfælde.

Skattesystemets egne ansatte kan ikke være medlem af et af de fire motornævn.

Hvert af de fire nævn har tre medlemmer, der alle har base i autobranchen. FDM leverer to medlemmer samt to suppleanter i hvert nævn. De øvrige er udpeget af henholdsvis CAD, Autobranchen Danmark, DBFU (Dansk Bil Forhandler Union), DI og Motorcykel-Forhandler Foreningen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093