23948sdkhjf

AutoBranchen Danmark: Politisk nøl bremser bilsalget

Den heftige omtale af en mulig omlægning af registreringsafgifterne har tilsyneladende påvirket bilsalget, lyder det fra brancheorganisationen.
For anden måned i træk er bilsalget faldet efter en lang periode med et stærkt stigende bilsalg. 16.230 personbiler rullede i oktober 2014 ud på de danske veje for første gang, og det svarer til et fald på tre procent sammenlignet med oktober sidste år.

- Politikernes nøl med at omlægge registreringsafgiften har gjort bilkøberne usikre. Den megen snakken om afgiftsændringer har medvirket til et faldende bilsalg i de sidste to måneder. Vi har endnu en gang fået bevist, at bebudede afgiftsomlægninger påvirker forbrugernes købelyst. Derfor opfordrer vi politikerne til at skride til handling og skabe klarhed i stedet for at tage endnu en ufrugtbar snakkerunde, siger adm. direktør i AutoBranchen Danmark, Jens Brendstrup, og fortsætter:

- Branchen har efterlyst en omlægning af de danske bilafgifter, da de nuværende regler er uforståelige for både borgerne, bilforhandlerne og Skat. Vi er nødt til at få et nyt afgiftssystem, der har klarere linjer end det eksisterende. Vi foreslår, at man omlægger registreringsafgiften til en teknisk afgift for på den måde også at få endnu mere miljøvenlige biler på vejene.

Branchen tror fortsat på et rekordår

År til dato er der solgt 157.960 personbiler, hvilket er knap fem procent højere sammenlignet med samme periode sidste år. Med kun to måneder tilbage af året, tror branchen stadig på et rekordår. Det er dog ikke ligeså sikkert som tidligere på året.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078