23948sdkhjf

FDM-kritik af slagtilbud på mikrobiler

Det koster ifølge FDM snarere 3500 kroner om måneden og ikke 995 kroner at køre i en mikrobil. Bilimportør afviser FDM’s regnemetode.
Forbrugerorganisationen FDM rejser kritik af de slagtilbud, som især mikrobiler har været genstand for, hvor kunder kan købe en bil til en pris helt ned til under 1000 kroner om måneden.

- 995 kroner pr. måned for en ny bil lyder næsten for godt til at være sandt, og som bilist kommer man ikke ret langt for det beløb. Faktisk viser vores beregninger, at man som minimum skal have 3500 kroner tilovers om måneden, før man køber en bil til 995 kroner pr. måned, siger FDM’s forbrugerøkonom Allan Skytte Christensen, der med udgangspunkt i FDM’s bilbudget har regnet et konkret tilbud igennem.

Han medgiver, at et afdrag på bare 995 kroner om måneden er lavt, men han advarer samtidig mod, at det kan få mange til at overse de øvrige udgifter, der er forbundet ved at være bilejer.

Ud over de lave månedlige afdrag på bilen kommer nemlig også udgifter til blandt andet brændstof, forsikring, grøn ejerafgift, service og reparationer, hvilket betyder, at udgifterne til bilhold altså næsten firedobles.

Ikke kutyme at medregne forbrugsomkostninger

Tilbuddet på de 995 kroner sigter til Citroëns intro-kampagne for den nye C1-model, hvor, hvor man afdrager det månedlige beløb i otte år.

- Et afdrag på under tusind kroner om måneden på baggrund af en historisk lav rente gør tilbuddet interessant. Vel og mærke hvis man beholder bilen i hele afbetalingsperioden. Den er til gengæld i den lange ende på ofte otte år, hvor FDM anbefaler højest seks år på de helt små biler. Det betyder, at man risikerer at skylde mere i sin bil, end man kan få for den brugt, hvis man bliver nødt til at sælge den før tid, hvis man eksempelvis har behov for en større, siger Allan Skytte Christensen.

Hos Citroën afviser man kritikken.

- Vores tilbud var jo et finansieringstilbud og var gældende ind til den 31. maj 2014. Det er ikke kutyme, at et finansieringstilbud inkluderer udgifter til drift og forsikring. Disse udgifter er jo meget individuelle og svært sammenlignelige, ikke mindst når man ser på kørselsbehov, alder og forsikringsanciennitet, siger Ellen Nørregaard, der er informationschef hos Citroën Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109