23948sdkhjf

Würths pigekalender fylder 30 år

Fra Claudia Schiffer og Naomi Campbell til Heidi Klum.
Würths pigekalender blev udgivet første gang i 1984. Siden da er vægkalenderen blevet foræret til udvalgte kunder og samarbejdspartnere verdenen over, og i dag har den nærmest ikonisk status blandt virksomheder med gode Würth-forbindelser.

Kalenderens billeder, som siden 1993 primært er taget på strande, har en særlig elegance, og det er ingen tilfældighed, at værksteder over hele verden år efter år sætter kalenderen op. Den særlige kvalitet betyder også, at verdens smukkeste topmodeller gerne poserer på billederne. Den første topmodel, man kunne se i kalenderen, var Claudia Schiffer i 1999. Siden da har topmodeller som Heidi Klum, Naomi Campbell, Laetitia Casta, Alessandra Ambrosio og Karolina Kurkova også prydet kalenderen. I 2015 er det Maryna Linchuk og Sara Sampaio, som Würth kunderne kan nyde synet af.

I forbindelse med produktionen af pigekalenderen arbejder Würth sammen med New Yorker-fotografen Stephan Würth, som blandt andet har fotograferet topmodeller for GQ, Vogue og Playboy og taget billeder af kendisser som Pharrell Williams. Kalenderen produceres i Tyskland eller Italien, og siden den udkom første gang, er oplaget steget i takt med populariteten. I 1984 blev der blot produceret et par tusinde, i 1993 var oplaget oppe på 150.000 og i 2015 bliver der produceret 723.000 kalendere.

Selv om det lyder som et stort antal, skal det ses i lyset af, at oplaget fordeles mellem mere end 60 lande. Würth selskaberne i de enkelte lande har derfor kun et meget begrænset oplag til rådighed. Alene i Danmark findes der mere end 30.000 Würth kunder, så de fleste må desværre indstille sig på, at kigge langt – ikke efter pigerne, men efter kalenderen.

Siden 2003 har Würth også udgivet en kalender med mandlige modeller, som også bliver mere og mere populær.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078