23948sdkhjf

LA afviser særafgift på udenlandske biler

Registreringsafgiften skal afskaffes frem for at pålægge en særlig afgift på udenlandske håndværkerbiler, skriver Christina Egelund (LA) i en reaktion på Morten Messerschmidts (DF) angivelige forslag om en daglig afgift på pålægge udenlandsk indregistrerede biler.

- Det (Morten Messerschmidts, red.) forslag er rendyrket protektionisme. Det vil direkte bidrage til at holde liv i registreringsafgiften, som hæmmer mobiliteten og skader danskernes økonomi, mener Liberal Alliances spidskandidat, som ligger bagest i opinionsmålingerne.

- Skatteministeriet har for nylig regnet sig frem til, det kun koster 6,7 mia. kr. at afskaffe registreringsafgiften, selv om den påfører danske borgere et tab på 16,2 milliarder kroner. Derfor er det tåbeligt ikke at skrotte afgiften helt, mener Christina Egelund.

En passant kan nævnes, at forbundstrafikminister Alexander Dobrindt (CSU) forbereder en maut alene på udenlandske personbiler. Det anser de fleste for værende i strid med EU-rettens forbud mod diskrimination, hvor man ikke må friholde nationale borgere for afgifter, der pålægges andre EU-borgere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078