23948sdkhjf

Ny højfrekvent skibsrute for import af nye biler

Med seks månedlige skibe fra belgiske Euro Marine Logistics styrker Esbjerg yderligere sin position som førende bilimporthavn med just-in-time import, der mindsker autobranchens kapitalbinding.
En ny skibsrute vil fremover anløbe Esbjerg hver femte dag og er etableret for at distribuere nye biler fra blandt andet Renault og Dacia fra producenternes fabrikker til distributionscentrene i de nordiske lande.

Det belgiske rederi Euro Marine Logistics indsætter foreløbig to bilskibe på ruten. Skibene er 100 meter lange og har en maksimal kapacitet på 750 biler.

Det første officielle anløb er programsat til den 4. april, men allerede den 26. marts anløb bilskibet City of Paris Sønderhavnen i Esbjerg med 748 nye biler fra Zeebrügge i Belgien. Når søsterskibet City of Rome anløber den 4. april, fortsætter det, efter et kort ophold i Esbjerg, videre til Göteborg i Sverige, Drammen i Norge og Newcastle i England, inden det returnerer til Zeebrügge i Belgien.

Udvidet terminal

Bilerne ankommer til distributionsvirksomheden Scandinavian Auto Logistics (SAL) i Esbjerg, som i september 2013 udvidede terminalen på havnen i Esbjerg til 65.000 kvadratmeter og samtidig tog en ny administrationsbygning i brug.

SAL er etableret i 1999 i Esbjerg og ejes af italienske Grimaldi, franske GEFCO og Esbjerg-shippingvirksomheden Niels Winther Shipping, som sidste år overtog Euro Marine Logistics mangeårige danske agent, Esteph i København. Den nye rute er således et resultat af synergien mellem de tre virksomheder, skriver Michael Lodberg Jensen, direktør og partner i Esteph og Niels Winther Shipping i en pressemeddelelse.

Just-in-time

SAL driver terminal, stevedoring, klargørings- og distributionsvirksomhed med en række andre bilproducenter som kunder og har haft kontakt til Renault i flere år. Det hele foregår efter just-in-time princippet for at minimere kapitalbindingen i lagre hos bilproducenter, importører og forhandlere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094