23948sdkhjf

Brugte salgsbiler har fejl for 4200 kroner i snit

Biler er blevet dyrere at reparere, selv om de i dag har færre fejl,. Det viser en stor FDM-gennemgang af de fem mest populære brugte biler.
Selv om kilometertallet er lavt, og lakken på ønskebilen står flot hos en sælger, er der stadig god grund til at se sig for, når man køber brugt bil. En stor undersøgelse, FDM har lavet af de fem mest solgte brugte biler, viser nemlig, at bilerne i gennemsnit gemmer på fejl for 4200 kroner.

Undersøgelsen er lavet på baggrund af i alt 10.000 brugtbiltest i perioden 2002-2013 af bilmodellerne Ford Focus, Ford Mondeo, Skoda Fabia, Toyota Avensis og VW Golf.

- Ligesom man ikke køber et hus uden at kende dets tilstand, bør det samme gælde ved køb af brugt bil. For selvom bilerne ganske vist er blevet bedre og fejlene færre, er de også blevet dyrere at reparere. Derfor bør man altid få bilen gennemgået hos enten FDM eller et værksted, så man sikrer sig en uvildig vurdering af bilens stand inden køb, siger tekniker i FDM Jacob Mortensen og tilføjer:

- De fejl, man finder her, mener vi, at bilforhandleren bør udbedre, inden man overtager bilen. Derfor er det en god idé at få indføjet i slutsedlen, at sælger skal udbedre alle alvorlige fejl.

Det gennemsnitsbeløb, FDMs undersøgelse når frem til, kan imidlertid sagtens være højere. FDM har nemlig kun medregnet de fejl, der er fundet på mindst tre procent af de testede bilmodeller. Herefter er reparationsudgifterne til de enkelte fejl blevet vægtet med den fejlprocent, der er på den pågældende bil.

- Derfor er vores tal et konservativt skøn. Vi har heller ikke talt fejltyperne oliespild og fejlkoder med, da de kræver yderligere undersøgelser. Det er fejl, der kan dække over alt fra en pakning, der skal skiftes, til et nyt bundkar eller en defekt ABS-blok til 10.000 kroner eller mere, siger Jacob Mortensen.

Man kan læse mere om fejlene på brugte biler i FDMs medlemsblad Motors aprilnummer eller på www.FDM.dk/motor.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094