23948sdkhjf

Google ind i bilen

Android Auto er navnet på en ny platform, der skal integrere smartphone og biler. De fleste bilmærker vil understøtte systemet.
Med Android Auto finder Google vej til bilen. De fleste biler har en skærm til brug for navigation og underholdning, og med Android Auto kan applikationerne på smartphonen styres via dette system.

Dermed bliver Google’s mange apps en del af bilens infotainment-system. Med stemmekommandoer kan man for eksempel finde vej til nærmeste benzin-station eller man kan fortælle, hvad musik man vil høre.

Android Auto kan også integreres med kontroller på rattet, så man kan styre musikken på telefonen fra knapperne der.

Fordelen for slutbrugeren er også, at apps som Google Maps konstant opdateres, og således aldrig forældes.

Modsvar til Apple og Microsoft

Den tekniske platform er udviklet af Google og er lagt under den såkaldte Open Automotive Alliance, der ud over Google selv, tæller de fleste bilfabrikanter. Alliancen er stiftet af Google, Audi, GM, Honda, Hyundai og chipproducenten Nvidia. Dermed skulle der være sikkerhed for, at ens Android-telefon også snakker sammen med sin bil.

Googles konkurrenter i markedet for smartphones - Apple og Microsoft - har allerede annonceret tilsvarende teknologier blot baseret på deres systemer – henholdsvis iOS og Windows Phone.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111