23948sdkhjf

Automechanika næsten udsolgt

Hovedtemaerne omfatter alternative fremdrivningssystemer, grund- og videreuddannelse samt vedligehold af last- og varevogne på Automechanika i Frankfurt den 16. til 20. september.
Leverandørerne til bilindustrien, værksteder og bilforhandlere viser stor interesse for Automechanika Frankfurt 2014, som afholdes i Frankfurt am Main fra den 16. til 20. september i år, og allerede nu er næsten 100 procent af udstillingsarealet i messecentret solgt, oplyser arrangørerne. Et stort antal internationale leverandør af reservedele og komponenter deltager, og det samme gør mange bilproducenter og kendte firmaer inden for bilvask- og autopleje sektorerne.

- Det er også en glædelig udvikling, at autolakeringssektoren er vendt tilbage til Automechanika efter et fravær på tolv år - ikke kun med kendte mærker, men også nogle nye, blandt andet Cromax. Det er også nu, at udstillerne kan ansøge om optagelse i Automechanika Green Directory og tilmelde sig Innovation Awards i forskellige kategorier på hhtp://bit.ly/1igqW8f, fortalte Michael Johannes, brand manager for Automechanika, da den danske messe-agent, Dimex ApS i Vedbæk, forleden havde indbudt til pressemøde i København forud for den store automotive eftermarkeds messe i Tyskland om fire måneder.

For første gang vil messen i år "kun" vare fem dage, idet søndagen er skåret væk.

Automechanika Frankfurt fortsætter også i år med at fokusere på uddannelse inden for karosseri og lakeringssektoren, og professionelle besøgende, der arbejder i branchen, kan forudregistrere sig til en eller flere af de i alt 11 workshops. Sponsorerne for dette arrangement omfatter blandt andre selskaber som Robert Bosch, Beissbarth, BASF Coatings/Glasurit, Carbon, Henkel, Audatex, Car-O-Liner, BMW, Vosschemie GmbH og Wielander + Schill. I de enkelte workshops vil der være fokus på forskellige processer inden for moderne skadesreparation såsom computerstøttede prisberegninger, reparationer af buler, arbejde med opretningsbænke, sammenføjningsmetoder, maling og lakering, karosserireparationer på en BMW i3 samt diagnoser af chassis og el- og elektroniske systemer. For første gang vil de enkelte workshops også blive afholdt på engelsk.

Lastvogns kompetence

Når det gælder reparation og vedligehold er hal 9.0 i år forstærket med globale udstillere som eksempelvis Bosch, mens den vestlige del af messeområdet er fuldt belagt i hallerne 8, 9 og 11.

- Hal 9.2 bliver en international hal med primært europæiske firmaer, og som samtidig er centrum for seminaraktiviteter som "Car Dealership of the Future" og specialudstillingen "Workshop of Trust", fortalte Michael Johannes.

Automechanika er i år gået et skridt videre med hensyn til sektoren for kommercielle køretøjer og har under navnet "Truck Competence" introduceret en ny skiltning af standene inden for dette udstillingstema. Som på den sidste messe kan de besøgende opleve det sportslige potentiale i trucks på en særlig udstilling af forsøgs- og væddeløbstrucks på messens udendørs udstillingsområde. For første gang vil der også i udstillingshallen Agora blive udstillet en række promotion-trucks, hvoraf nogle udgør en original kombination af traditionel karosseribygning og højteknologi.

Truck Competence blev første gang lanceret i 2012, og 600 virksomheder meldte sig - i år er man allerede oppe på 7-800 deltagere, oplyser Michael Johannes.

Fremtidens mobilitet

"Fremtidens Mobilitet" vil som en nyhed være emnet for præsentationerne i hal 10 - et åbent halkoncept. Der er tale om et helt nyt koncept, idet der her vil være fokus på biler med alternative fremdrivningssystemer. Samlet på ét sted vil virksomheder fra hele verden præsentere produkter og løsninger inden for områderne energilagrings-teknologi, energiforsynings- og opladnings-infrastruktur samt finansiering, mobilitetskoncepter, motor-, elektronik- og letvægtskonstruktioner, grund- og videreuddannelse, reparation og service. Alle udstillere er pionerer, og alle har én ting til fælles: De viser, at mange alternative mobilitetskoncepter i dag kan omsættes i praksis. På det tilstødende udendørs område kan besøgende prøvekøre nogle af de udstillede køretøjer.

Også i år vil Automechanika i Frankfurt i øvrigt gennemføre en kampagne mod kopiering - ligesom på alle Automechanika-messer.

Den sidste Automechanika Frankfurt i 2012 havde deltagelse af 4597 udstillere fra 84 lande og 147.715 besøgende fra 176 lande (66.947 fra Tyskland og 80.768 fra udlandet).

Udstillingsarealet er på brutto 305.000 kvadratmeter.

Automechanika i Frankfurt har fundet sted hvert andet år siden 1971.

I dag omfatter Automechanika worldwide 14 messer i 13 lande.

Danske udstillere

Automechanika har normalt 25-30 danske udstillere. I 2012 var der 29 fra Danmark, og i år tæller den foreløbige oversigt 21 danske firmaer:

AC Hydraulic

AMC-Schou

Budweg Caliper

CTEK Denmark

Dinex

Elstock

J.P. Group Viborg

Jensendiesel

JWL Maskin og Plastfabrik

Klokkerholm Karosseridele

Lucas Electrical Europe

Migatronic

Mobilscan

Nissens

OJD Quick Brake

PowerMax

SBS Automotive

Scangrip

Smarttool Production

Tegee-Dan

Wibotec
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111