23948sdkhjf

Ministersvar fjerner ikke skatte-usikkerhed

Skatteminister Morten Østergaard besvarer spørgsmål om registreringsafgift.
Folketingets Skatteudvalg har forelagt spørgsmål fra folketingsmedlem Jacob Jensen (V) for skatteminister Morten Østergaard (R) om beregningen af registreringsafgift:

Er det ministerens opfattelse, at Skat er forpligtet til at give bilforhandlerne en konkret vejledning om, hvordan beregningen af registreringsafgiften skal ske, og som bilforhandleren skal afregne til Skat?

Kan ministeren bekræfte, at bilimportør og bilforhandler lever op til kravene i lov om registreringsafgift, hvis de samlet set har en avance på minimum ni procent på salg af nye biler i Danmark – uagtet hvordan bilforhandleren handler med kunden om for eksempel en rabat på bilen mod til gengæld at tjene mere på salg af ikke afgiftspålagt eftermonteret udstyr?

Hvis Skat kræver, at bilforhandleren skal følge vejledende udsalgspriser på eftermonteret udstyr, er det da i overensstemmelse med reglerne i Konkurrenceloven om fri prissætning og forbud mod faste videresalgspriser?

Fortsat usikkerhed

- Desværre bidrager svarerne efter Bilbranchens opfattelse ikke synderligt til den usikkerhed, som registreringsafgiftsloven stadig giver branchen. Der tales stadig om en "almindelig markedsdannende pris", der må ikke overflyttes avance og Skat anvender ikke vejledende udsalgspriser på ekstraudstyr – og så alligevel, udtaler chefjurist Nils Suhr Andersen, Bilbranchen.

Skatteministerens svar kan læses via links på Bilbranchens hjemmeside
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079