23948sdkhjf

Græsted Veterantræf British made

Den store danske levende udstilling for ældre køretøjer og mekanik fejrer i år flere engelske mærkedage.
Bilen blev ikke opfundet i England, men en stor del af motorhistorien er blevet påvirket af opfindelser og produktion herfra. Det 18. store veterantræf i nordsjællandske Græsted i pinsen 7.-9. juni håber i år at kunne tiltrække ekstra mange udstillere med engelsk producerede biler såsom Austin, Rolls Royce, Humber, Ford og Singer med mere fra dengang, England var hele verdens teknik-fabrik. Selvfølgelig er andre mærker end de engelske også velkomne, men i år samarbejder Græsted Veterantræf, Motorhistorisk Samråd og Dansk Veteranbilsklub om at lave en fremvisning af et bredt udsnit af engelske køretøjer.

Sidste år besøgte 20.000 gæster træffet, hvor man møder veteranbiler, lastbiler og busser, motorcykler, militærkøretøjer og mindre "maskimekaniske" ting i skøn forening med traktorer og landbrugsredskaber. Dampmaskiner tøffer rundt og breder en særegen duft af kul- og damprøg over hele pladsen – mekanikken fremvises i brug og levendegjort i tidstypisk tøj af de entusiaster, der bevarer, restaurerer og kører med fortidens mekanik – til glæde for os alle.

I juni er det præcis 50 år siden, de fire berømte Liverpool-drenge stod på K.B. hallens scene i København. Det markeres ved, at Græsted Veterantræf har hyret et af verdens bedste Beatles kopi-bands. Dødsdromen med cirklende engelske motorcykler er på plads. Og 70-året for den legendariske D-dag for invasionen i Normandiet markeres med kørende autentisk materiel fra 2. Verdenskrig – herunder et Spitfire jagerfly, der vil overflyve pladsen, og de 12-cylindrede Merlin og Rolls-Royce Griffin motoren startes op på jorden. Et par russiske stjernemotorer har desuden sneget sig ind, direkte kopieret fra amerikanske Wright.

Dampveterantoget kører de besøgende fra den gamle station til træf-pladsen, hvor der vil være markedsstemning med gammelt håndværk og loppefund for måske knapt så mekanik-interesserede fruer og børn. Selvfølgelig er også tivoli-forlystelsernes svingkarrusel og luftgynger af ældre dato med Mester Jakel og loppecirkus. Og et ægte markedsorgel lægger toner henover et lille dyrskue og kaffetelte med traditionel gærkringle.

Se mere på www.veterantraef.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093