23948sdkhjf

Metal Rally atter på turné

Dansk Automobil Sports Union (DASU) og Dansk Metal tager hul på endnu en sæson med besøg på tekniske skoler med to rallybiler.
Under overskriften "Metal Rally on Tour" er der foreløbig planlagt et program med seks events inden sommerferien. Tre erfarne rallyinstruktører i skikkelse af Henriette Juel Bruhn, Leon Maziarz og Kenneth Bebe lægger ud med tre arrangementer i Jylland i uge 21. Sæsonstart finder sted tirsdag den 20. maj på Aarhus Tech i Viby, hvor der tidligere er sat deltagerrekord.

Den 21. maj går det løs på Tradium i Randers, og den 22. maj gælder det Auto College i Nørresundby.

Som noget nyt tilbydes deltagerne i år et gratis prøvemedlemsskab af DASU. Har man fået blod på tanden efter at have prøvet Metal Rally, kan man således kaste sig over forskellige sportsgrene i DASU-regi, for eksempel karting, bilorientering, folkerace eller klubrally.

Mere end 2200 elever og lærere på tekniske skoler landet over har siden 2010 deltaget i Metal Rally on Tour, der kort fortalt er et motorløb afviklet på skolens parkeringsplads eller lignende. Deltagerne gennemgår inden løbet et intro kursus i skolens cafeteria med særlig vægt på sikkerheden.

Selve den sportslige afvikling afvikles i samarbejde med den lokale motorklub.

Ind i en motorklub

- Formålet er både at give de unge en oplevelse og lære dem at manøvrere en bil i høj fart under sikre og ordnede forhold. Det vil forhåbentlig forhindre de unge med hang til fart i at køre for stærkt på almindelig vej, men i stedet melde sig ind i en motorklub, forklarer Bo B. Nielsen fra DASU.

Både DASU og Dansk Metal er medlemmer af Rådet for Sikker Trafik.

Kalender for andet halvår er under udarbejdelse.

Besøg af Metal Rally er gratis for skoler og elever. Dette er gjort muligt via sponsorat fra Dansk Metal, Yokohama, Arbejdernes Landsbank, Alka, Au2Parts og KS Tools.

Motor-magasinet er mediepartner for Metal Rally for 3. år.

Læs mere på www.dasu.dk/dasu/dasu_og_dansk_metal/metal_rally og www.danskmetal.dk/metalrally
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063